Zmiana pojemności w skuterze

Witam wszystkich mam okazje kupić skuter Kymco 125 poj. ale silnik do roboty moje pytanie to czy cylinder 49 poj. będzie pasować do silnika poj.125.I drugie pytanie co trzeba zrobić żeby go potem legalnie zarejestrować na poj. 49

Jak dopasujesz to i będzie pasował. Ale 49 cylek szybciej zajeździsz coś mis się tak zdaje. Idziesz i rejstrujesz jako motorower :)

Widzisz kolego to nie jest takie proste on jest zarejestrowany jako 125 poj a ja chce zmienić poj na 49 i nie wiem jak to zrobić że by z poj.125 zrobić poj.49

Moim zdaniem bez diagnosty się nie obejdzie.Musiał byś popytać zanim go kupisz.Albo prawko zrobić.

Lepiej zrobić prawko bo psy cię złapią jak będziesz jechal powyżej 80km/h to już kicha://

skuterek55

Logicznie myslac musial bys po przerobieniu udac sie na diagnoze.Tam powinni wystawic ci papier ze ten skuter ma 49 ccm. Dopiero z tym dokumentem idziesz do wydzialu ruchu drogowego. Jak by to bylo takie proste to kazdy kupowal by 125 ccm i w urzedzie mowil ze ma 49 ?

Napewno na tym dokumencie potwierdzi ci pojemnosc silnika i wpisze jego numer na karte legalizacyjna.

Ja jechałem 49poj ponad 80 i chcieli zabrać dowód rejestracyjny tak że uważaj bez prawka A tyle jechać

musisz zagadac żeby Ci ktoś zrobił przegląd jako 50cc

No tak ale majaca 50 tke i wsadzajac sobie tunning robisz to na wlasna odpowiedzialnosc.

Majac 125 i chcac zrobic 50 tke musisz miec swiadectwo homologacji bo na podstawie tego rejestrujesz skuter z prawem lub bez prawa jazdy.