Witam mam zamiar kupic rolki 2.9 g polini do mojego skutera zipp basic poniewarz zależy mi na przyspieszeniu nie są to rolki za lekkie jeśli tak to powiedzcie jakie były by najlepsze
jeju każdemu osobno pisać.Zapamiętajcie to wreszcie że to zależy od każdego skutera indiwidualnie i przez internet nie da się tego dobrać sam musisz je dopasować ewendualnie ktoś z serwisu.
WItam wszystkich
słuchajcie ludziska mam problem z zippem steedem
dzisiaj wymieniłem cylinder 80cc,razem z tłokiem i pierscieniami
odpaliłem dziada wszystko dobrze było chodził pracował jak należy wiec go złożyłem do końca i wyobraźcie sobie ze teraz jak na złość nie chce odpalić ;/ ,starter kręci ale nie pali,a kopka dochodzi do pewnego mometu i sie blokuje,dajcie jakas dobrą rade bo szlak mnie trafia pozdrawiam
jak się blokuje a odbija jest kompersja??
kompresja jest
to prawdopodobnie zaworki bo luzu nie ma odpowiedniego,gaźnik wyczyściłem wcześniej,a rozrząd dobrze jest założony
dzisiaj ustawie odpowiedni luz i wymienie olej w silniku,bo mam mało a to też moze być przyczyną
zaworki wyregulowane,elegancko,olej wlany ,skuterek pali,chodzi jak należy,lecz odpala tylko z kopki ;/
starter kręci jak próbuje włączyć,lecz silnika nie można uruchomić
spróbuję pobawić się przy rozruszniku,bo nie wiem czy opłaca się zakup nowego akumulatora skoro na 50cc normalnie palił,a na 80cc tylko światła i klakson działa
Seryjne rozruszniki z 50ccm często sobie nie radzą z 80ccm dlatego też kręci a nie odpala.
Kapuchon napisał:
Seryjne rozruszniki z 50ccm często sobie nie radzą z 80ccm dlatego też kręci a nie odpala.
Dokładnie, spróbuj doładować na max akumulator przez całą noc i sprawdź czy odpali.
dobra chłopaki ta sprawa rozwiązana ;)
problem polegał w tym ze pod wpływem nieudanych prób kręcenia rozrusznikiem świeca się skopciła,wiec musiałem ja przeczyścić i teraz jest wszystko ok ;)
teraz sytuacja wygląda tak ze skuter jak postoi kilka h to przy odpaleniu gdy zwiekszam mu obroty krecac manetką zaczyna strzelać tak jak by w gaźniku było paliwo trwa to kilka sekund poźniej gdy już wchodzi w swoje obroty to już wszystko gra tak jak powinno
Witam ... Mam pytanie ponieważ posiadam zipka pRo 50 i po dotarciu chciałbym się zabrać za lekki tuning .. Więc co by w sumie wstawić do niego aby nie za bardzo skracać żywotność silnika a poprawić V-max i przyspieszenie :) ?