Siema jestem w posiadaniu tego właśnie skutera lecz dużo o nim nie wiem. Chciał bym żeby ktoś kto się zna i wie o czym mówi wypowiedział się na jego temat, chodzi mi dokładnie o to jaki ma silnik, czy ma dużą awaryjność, jaką dokładnie moc, i czy opłaca się w niego inwestowałjeżeli chodzi o tuning. Pytam ponieważ nie chce mi się za bardzo wierzył w to co mówił sprzedawcy a chciałbym poznać prawdą będą wdzieczny za pomoc. Pozdro
Jest to niestety chiński skuter, więc awaryjność zależy od humoru chińskiego dziecka składającego go do kupy Silnik to pewnie 139QMB chyba dobrze napisałem
Co do mocy to nie wiem ile ma KW
Jeśli chcesz tuningowałto sprzedaj go póki możesz i kup markową używke
Zico to chyba wychodzi spod skrzydaż ZIPPaż To niby ta marka exclusive czy jakoś tak xD A simpli to z 2t silniczkiem pewnie
eLLo mam ziCo i cos wam napisze wszystko na jego temat ;p
Po pierwsze to nie jest chińczyk tylko tajwan jeste lekko sciagniety z Aprilli SR 50 jest o niebo lepiej wykonany niż chiż?czyk.
Skuter jest leciutko niedopracowany w estetyce ale to nie przecież nie jest skuter za 10 tył
Skuter katalogowa zablokowany ma 4.4 km/6500 obr. po odblokowaniu (1 blokada) ma niby 5.8 km ale moim zdaniem nie korzysta z tej mocy.
Plusy:
-ma super przyśpieszenie jak jest zablokowany ?ykażem Gilere Runner SP 50 po rozbokowaniu troszkę sąabiej ale ma kopa od 55 w góre jak się w obroty wkręca
-ma extra mocne plastiki wywaliłem się przy 75 km/h i tylko miałem zdarty jeden plastik dla porównania mój kumpel przy tej prędkości złamać skuter.
-?rubki odkr?cają się co 2000km a nie jak w chiż?czykach po 500
-tarcze z tyłu a nie jak w chiż?czykach b?ben
A teraz wady napisze wszystkie ale niektóre są nieszkodliwe
-p?ywak w baku (przy pe?nym 4.5l baku zawiesza się ale po chwili już jest dobrze)
-dość twardy amortyzator gazowy jak w Giler’ce Runner
-tylni błotnik jest lekko krzywy a na dodatek nie spe?nia swojej roli
-d?ugi czas oczekiwania na części do Zico Simpli
-po zdjęciu blokady trzeba bawić się z elektronik? żeby ustawić wyświetlacz(po przekroczeniu 45km/h świeci na czerwono)
No ogólnie za te pieniądze to LUX skuter mało awaryjny dosyć wygodny
GG masz pytanie to napisze może odpisze (niewidok)
Normalnie lata 75km/h (9500 obrotów) przy wadze 75kg a jak się ustawisz za tirem to 85 leci (10500 obrotów) http://forum.jednoslad.pl/templates/subSilver/images/ranks/icon/icon6.gif
-?rubki odkr?cają się co 2000km a nie jak w chiż?czykach po 500
To mi się najbardziej spodobało :509:
Dobry plus :D