Zipp Zico Simpli

Siema jestem w posiadaniu tego właśnie skutera lecz dużo o nim nie wiem. Chciał bym żeby ktoś kto się zna i wie o czym mówi wypowiedział się na jego temat, chodzi mi dokładnie o to jaki ma silnik, czy ma dużą awaryjność, jaką dokładnie moc, i czy opłaca się w niego inwestowałjeżeli chodzi o tuning. Pytam ponieważ nie chce mi się za bardzo wierzył w to co mówił sprzedawcy a chciałbym poznać prawdą będą wdzieczny za pomoc. Pozdro

Jest to niestety chiński skuter, więc awaryjność zależy od humoru chińskiego dziecka składającego go do kupy :confused: Silnik to pewnie 139QMB chyba dobrze napisałem :stuck_out_tongue: Co do mocy to nie wiem ile ma KW :confused: Jeśli chcesz tuningowałto sprzedaj go póki możesz i kup markową używke :slight_smile:

Zico to chyba wychodzi spod skrzydaż ZIPPaż To niby ta marka exclusive czy jakoś tak xD A simpli to z 2t silniczkiem pewnie :wink:

eLLo mam ziCo i cos wam napisze wszystko na jego temat ;p

Po pierwsze to nie jest chińczyk tylko tajwan jeste lekko sciagniety z Aprilli SR 50 jest o niebo lepiej wykonany niż chiż?czyk.
Skuter jest leciutko niedopracowany w estetyce ale to nie przecież nie jest skuter za 10 tył
Skuter katalogowa zablokowany ma 4.4 km/6500 obr. po odblokowaniu (1 blokada) ma niby 5.8 km ale moim zdaniem nie korzysta z tej mocy.
Plusy:
-ma super przyśpieszenie jak jest zablokowany ?ykażem Gilere Runner SP 50 po rozbokowaniu troszkę sąabiej ale ma kopa od 55 w góre jak się w obroty wkręca
-ma extra mocne plastiki wywaliłem się przy 75 km/h i tylko miałem zdarty jeden plastik dla porównania mój kumpel przy tej prędkości złamać skuter.
-?rubki odkr?cają się co 2000km a nie jak w chiż?czykach po 500
-tarcze z tyłu a nie jak w chiż?czykach b?ben
A teraz wady napisze wszystkie ale niektóre są nieszkodliwe
-p?ywak w baku (przy pe?nym 4.5l baku zawiesza się ale po chwili już jest dobrze)
-dość twardy amortyzator gazowy jak w Giler’ce Runner
-tylni błotnik jest lekko krzywy a na dodatek nie spe?nia swojej roli
-d?ugi czas oczekiwania na części do Zico Simpli
-po zdjęciu blokady trzeba bawić się z elektronik? żeby ustawić wyświetlacz(po przekroczeniu 45km/h świeci na czerwono)

No ogólnie za te pieniądze to LUX skuter mało awaryjny dosyć wygodny
GG masz pytanie to napisze może odpisze (niewidok)
Normalnie lata 75km/h (9500 obrotów) przy wadze 75kg a jak się ustawisz za tirem to 85 leci (10500 obrotów) http://forum.jednoslad.pl/templates/subSilver/images/ranks/icon/icon6.gif

-?rubki odkr?cają się co 2000km a nie jak w chiż?czykach po 500

To mi się najbardziej spodobało :509:
Dobry plus :D