Zipp Vapor - Problemy z odpalaniem

ma moc, a gaźnik czyściłem 3 tyg temu

Macie jakieś inne pomysły .? To ważna sprawa i miło by było jak by ktos mi napisał. Z góry dzieki ziomki :D

dobrze by było gdybyś zmienił gaźnik na chwilę i zobaczył czy jest poprawa, bo może w gaźniku się coś popsuło.

A jak sprawdzić czy blokada z modułu jest ściągnięta.? Bo jestem 2 właścicielem

Co może być przyczyną nieodpalenia z kopki .?

za 10zł moge Ci sprzedać to ssanie. :) Wieeeeeeeeeeeeem czego to wina !
Kranika podciśniowego - zapchany najprawdopodobniej, a ich nie da się wyczyścić tylko trzeba nowe kupić, ale nie jest drogie..

Link:

http://allegro.pl/kranik-paliwa-podcisnieniowy-pompka-kingway-romet-i2803617632.html

Albo sprawdź to... poprować wężyk od baku prosto do gaźnika, a ten co idzie do krócca zatka czymś. Wsadź gwoździa czy coś. :)

Czyli co.?mam wziąć wezyk wlozyc go do wlewu od korka a druga koncowe podlaczyc pod gaznik? Krociec to jest ta gumowa

rurka co idzie od gaznika.? Ja tam nie m zadnego prZewodu.

Czyli co.?mam wziąć wezyk wlozyc go do wlewu od korka a druga koncowe podlaczyc pod gaznik? Krociec to jest ta gumowa

rurka co idzie od gaznika.? Ja tam nie m zadnego prZewodu.

Nie. Wyjmij kuferek i te boczne tylne plastiki najlepiej. I będziesz miał gdzieś taką pompke, najprawdopodobniej jest ona przykręcona do ramy. I jak masz wężyk co idzie od baku do tej pompki to spuść paliwo z baku i odłącz go od baku i pompki. Następnie załóż jakiś dłuższy wężyk kup czy coś i podepnij go pod bak, tam gdzie odczepiłeś wężyk i podłącz go prosto do gaźnika. tam gdzie wchodzi wężyk, tylko najpierw odłącz go od pompki i gaźnika i podłącz od baku prosto do gaźnika. :D I jeszcze jeden idzie wężyk od tej pompki do krócca. króciec jest to, to co łączy gaźnik z silnikiem. jest włożony w to gaźnik i tam powinien gdzieś z boku iść do tego krócca wężyk, to weź go odłącz od pompki i go czymś zatkaj żeby powietrze się nie dostawało. I zalej bak paliwem i odpalaj.. na kopke albo rozrusznik. ROZUMIESZ ?

i co myślisz że odpali .??

nie wiem, trzeba sprawdzić, jak odpali to tylko i wyłącznie zapchana ta pompka.. spróbuj.

moszum napisał:

Co może być przyczyną nieodpalenia z kopki .?

za slabo kopiesz..

Nie ma takiej opcji.Kiedyś za 3 razem max odpaliał, Dzis kupiłem sprężynę pod półksiężyc bo tam już nieodbijała. A z elek. to kręci ale jak by nie mógł iskry dostać nie wiem muszę wkręcić nową i sprawdzić

A jest w ogóle iskra ? I ciężko się kopie, normalnie jak zawsze ? Czy leciutko ? Może kompresji nie ma ? sprawdź tą pompke !