Witam wszystkich. Chciałbym zaprezentować mój skuter jakim jest Zipp Vapor. Posiadam go od czerwca 2009r. Gdy go dostałem, była to seria bez blokad w kolorze czerwonym, jednak długo tak nie pojeździł i zacząłem wprowadzać małe zmiany. Na początku zdjąłem błotnik tył i przód, zrobiłem nadkole. Latem 2010 wpadł Polini Air Box, czarne felgi i rejka poszła na przekładnie. Zimą 10/11 wpadło nowe malowanie - czarne. W wakacje 2011 drugi raz pomalowałem skuter tym razem na czarno-czerwono. Po zakończeniu sezonu zrobiłem stickerbomb pokrywy przekładni.
Dotychczasowy tuning :
Optyczny:
- brak przedniego błotnika
- brak tylnego błotnika
- nadkole
- niebieskie podświetlenie zegarów
- tablica przed kołem
- czarne odblysniki lamp tył
- nowe malowanie
- scalone tylne plastiki
- brak postojówki
- matowe plastiki przednie
- czarne felgi + czerwone paski
- opony Pirelli SL26 90/90/10 - P i 110/80/10 - T
- sticker bomb pokrywy przekładni, końcówek kierownicy, haka na kask
- custom
- kilka drobiazgów o których pewnie zapomniałem
Setup:
- cylinder 72ccm
- Polini Air Box + dysza #90
- dzwon 4race (a'la Stage 6 Wing Cooled)
- Top Racing SV1 + rolki 6g
- przełożenia 11/1
Zdjęcia...
Zimą 2011/2012 Zabrałem się do pracy nad customem.
Z powodu przeciągnięcia się prac, praktycznie cały sezon 2012 skuter przestał w garażu.
Zimę 2012/2013 skuter spędził w garażu u dziadka. Wiosną złożyłem go i doprowadziłem do stanu używalności.
Obecnie:
Bardzo mi się podoba ten nowy przód, natomiast szukam inspiracji jak poprawić wygląd tyłu...
Zastanawiam się co raz bardziej nad kierownicą BMX, jednak nie wiem jakie wtedy liczniki dać... Mam pełno naklejek jeszcze, więc może jakieś wpadną na dniach.
Może podpowiecie jak poprawić osiągi przy secie:
- 72ccm,
- Top Racing SV1,
- rolki 6g,
- dysza #90,
- przełożenia 11/1 (seria),
- centralka i sprężynki seria.
Obecnie leci GPSowe 64 po prostej, z górki przy 70 ma tak wysokie obroty, że dalej nie idzie...
A także jak utwardzić przednie amortyzatory? :D
Dla zainteresowanych więcej zdjęć > http://imageshack.us/user/ZiomEkk_
W sumie, można stwierdzić, że to jedyny taki custom w Polsce, bo od apki jeszcze nie widziałem. :D
Pozdrawiam i czekam na komentarze!