Witam
Zabrałem się dzisiaj za wymianę cylindra w swoim Zippie kupiłem 90ccm ,tłok ,głowica i mam pewien problem bo głowica ma większe zawory niż w zwykła 90 lecz problem to śrubki regulacji zaworów są zbyt krótkie nie mam pojęcia co z tym zrobić bez nakrętek one mi się luzują i przestawiają a nakrętki nakręcić na te śrubki nie mam jak bo jak dokręcę je tyle ile powinny być to nie mam już gwintu na nakrętkę.
Zakręciłem natomiast nakrętki pod dźwigięnką i skręciłem lecz nie wiem czy mi się to nie poluzuje pomóżcie
Miałem ten sam problem u siebie. Przykręciłem te nakrętki pod dźwigienkami i niestety w czasie jazdy jedna się zaczęła luzować aż wreszcie się odkręciła. Więc wg mojego doświadczenia nie należy tak robić, chociaż widywałem wpisy że ludzie tak robili i to działało.
Najlepiej chyba będzie kupić dłuższe dźwigienki zaworowe, chociaż ja tego jeszcze nie zrobiłem(jeżdżę na starej głowicy) i nie wiem, jakie na 100% będą dobre.
Pozdrawiam
U mnie jak na razie patent działa dobrze dokręciłem śrubki nakrętkami i jak na razie jest dobrze lecz martwi mnie zapłon bo czasami on nie pali od strzała lub zapali i gaśnie a czasami jest od ręki pracuje równo reaguje ładnie na manetkę. A na oryginalnej głowicy odczułeś dużą różnicę w mocy ?