Zipp Toros F16 - problem z blokadami.

Witam, otóż dzisiaj wymieniłem moduł na odblokowany http://motor-x.pl/modul-c-d-i-tuning-chinskie-4t-gy6-hy-07,p.html oraz rozczepiłem ten kabelek ze sterty. Mam na liczniku 550km i to chyba wystarcza do zdjęcia blokad.
Problem:
Przyspieszenia dostał dużego, lecz jak dobije do 52km/h to coś blokuje i drży w przednim kole ?
PYTAM CO JEST ?!

Może masz pierścionek na wario. A dlaczego drży przednie koło to nw. Możesz mieć ew. niedokręcone amory i drży również koło., U mnie w romecie 700 się luzują co jakiś czas i trzeba zdjąć przednie plastiki i dokręcić.

A te 550 km wystarczy, czy narazie włożyć ten kabelek a moduł odblokowany zostawić ?

Możesz założyć zawsze lepiej dłużej docierać.

Bo w nim moduł to odrazu powinno się na oblokowany zamienić, żeby go dobrze dotrzeć na te 1000km :)
Ale nie wiem czemu mi blokuje na tym 52km/h jakby chciał a nie może.:)

mówisz że jedzie Ci 52km/h ale licznikowe tak? Masz uczucie nawet jak zjeżdżasz z górki że obroty blokuje i go dusi i ani 1km/h więcej? Jeżeli tak... To mam dla Ciebie niespodziankę... masz dalej zablokowane obroty:D
Ja w swoim torosie el diablo(to samo co f16) z rocznika 2012 przy zablokowanym module miałem tak samo-max licznikowe 52km/h, modułu nie wymieniałem, rozpiąłem tylko jeden kabelek przy siedzeniu w wiązce kabli i już moduł odblokowany:)

Skoro ci blokuje przy 52km/h to musi być zablokowana elektryka. Postaw go na stopkach i sprawdz jak się wkręca na obroty czy coś go blokuje. Jeżeli go blokuje to jest do wymiany moduł. Jeżeli nie to przyczyna jest gdzie indziej

kambo9 napisał:

jak dobije do 52km/h to coś blokuje i drży w przednim kole

Zdejmij przednie koło i sprawdź kondycję ślimaka oraz łożyska. Może trafiłeś na felerny egzemplarz. Co do docierania, to nie jest powiedziane, że tyle i tyle kilometrów i silnik jest dotarty. Ja spotkałem się z poradnikiem stworzonym przez osobę zajmującą się rajdami motocyklowymi. Poradnik krótko mówiąc zalecał, aby na pierwszych kilometrach jechać na pełnej manetce, aby silnik chodził na wysokich obrotach, co spowoduje mocniejszy docisk pierścieni, a co za tym idzie, ich lepsze dotarcie. Jedynie co, to trzeba kontrolować temperaturę silnika, aby go nie przegrzać. Spróbowałem tej metody, kiedy wymieniłem swój cylinder. Na dzień dzisiejszy mam przejechane 1k km na nowym cylindrze, nie pije oleju i ma kopa.

Muszę go na tym module przyciskać bo się rozpędza coraz lepiej. Może to być przyczyna, że mało kilometrów robię ?

przednie koło może być po prostu trefne/niewyważone. To sie w małych skuterach objawia własnie koło 40-50km/h

No ja wymieniłem moduł na odblokowany i te filmiki, że po wymianie modułu 80km/h to są pewnie po wymianie cylindra nie wierze w to aby tak zapierdzielały po samym zdjęciu modułu i to jeszcze ktoś miał 400km na liczniku :/