Witam mam zipa torosa f16 :D
Mam problem z jego odpaleniem, jak postoi nockę to rano ma problem z odpaleniem z rozrusznika i z kopniaka skuter ma przejechane ledwo 400 km
ma wymieniony moduł (odblokowany) i filtr na stożkowy postał teraz 2 dni i wgl nie chce zapalić mecze sie z nim pare h ale nadal nie chce odpalic swieca jest mokra ma iskre jak załapie to potem chodzi normalnie na ciepłym chodzi idealnie myśle ze ma zbyt ubogą mieszankę za duzo powietrza za mało paliwa nwm którą srubką się to reguluje tą u góry czy tą z boku :( prosze pomóżcie :)
Jak zgaduję wymieniając filtr powietrza na to stożkowe badziewie, nie wyregulowałeś gaźnika? Pewnie nie, bo po co. Otóż tak się składa, że zmieniając filtr dostarczyłeś silnikowi więcej powietrza. Jako, że nasze pojazdy zostały stworzone z myślą o pracy przy spalaniu paliw ciekłych, to musisz wyregulować silnik. Robisz to obiema śrubkami. Górna na krzyżak jest od obrotów biegu jałowego, a płaska z boku ok mieszanki. http://www.skuterowo.com/gaznik-jak-optymalnie-wyregulowac/
Ooo dziękuje ci bardzo :) bardzo cenna porada nie wiedziałem która śrubka jest która :) naprawdę dziękuję :)