witam mam problem z odpalaniem zip steed 50/80 problem polega na tym ze gdy krece rozrusznikiem to on kreci tak jak by był slaby aku a akumulator jest nowy jak i rowniez rozrusznik i bendix masa do silnika jest jak i do ramy prosze o pomoc bo juz nie mam pomysłow.!
zmień przerwę na świecy na 03 na szczelinomierzu
co to ma do rzeczy ? jesli biore wiertarke z nasadka i krece wariatorem to odpala na momencie a tak to rozrusznik nie ma sily krecic ;/
Może akumulator jest za słaby?
próbowałem nawet z ako od furyi to samo przez chwile zakreci szybko i odrazu wolno
to sie dowiedzialem nie powiem
Może coś jestnie tak z rozrusznikiem?
jesli zmieniales rolki na ciezsze niz tabryczne to moze byc powodem.mozesz miec tez zbyt mocno napiety pasek.problemu szukal bym w napedzie.skoro odpala mimo to,pociesze cie tym ze nie jest to peknieta/uszkodzona glowica lub zawory.jeslivmasz kopke probuj z kopki.jesli z niej nie odpala,a odpala z wiertarki.......nawet sie nie domyslam.fakt faktem powodzenia
sprawdze ten nowy rzekomo rozrusznik za 30 z allegro :p
rozrusznik wymieniony na inny i to samo.....
Ja tez mialem nowy aku i ten sam problem zeby odpalic musialem podpinac aku do prostownika.Okazalo sie ze aku byl pust teraz dolalem wody destylowanej naladowalem i juz jezdze 1.5 tygodnia i odpalam z rozrusznika i jest ok.
problem juz rozwiązany ;) dzieki za podpowiedzi :)