2.Jak chcesz wozić pasażera to Barton będzie lepszy bo jest większy.
3.Czy się psują?Hmm... zależy na jaki model trafisz.
4.Spalanie zależy od stylu jazdy.Jak jedziesz oszczędnie to 2t potrafi spalić 3-3,5L/100 km, ale jak wciśniesz manetkę na full to nawet 5l/100 km spali.
No, ale zależy również od ceny. Jeśli napiszesz ile on kosztuje to Ci mniej więcej powiemy co i jak. Jeżeli kosztuje tyle co na stronie zippa: 4399zł to się nie opłaca. Lepiej wziąć jakieś kymco.
To kup kymco activ, którym przejedziesz 3 razy więcej niż twoim chińczykiem. W dodatku taniej. Takim chińczykiem to z 10 tys. zrobisz, a takim activem spokojnie z 30tys.
Co do tematu: lepszy Simpli, lepsze przyśpieszenie ale v-max podobny. Co do wytrzymałości silnika: to wina złej mieszanki, wy wiecie że po okresie dotarcia mieszanka ma skład 1:60 a ma być 1:50, wiem bo strasznie mało mi oleju pobiera skuter (Zipp). Poza tym to też wina że kupuje się te tanie oleje zamiast przykładowo Castrol Racing 2T, drugi błąd że na dotarciu jeździ się na pół-syntetyku. Także jak wolisz, Simpli warty uwagi - kolega jeździ nim już 2,5 roku i póki co nic mu się nie zepsuło ale radzę nie kupować wersji z 2008 roku.
Nawet nie słuchasz naszych rad, jak mówimy, że activ będzie lepszy więc po co zadajesz kolejne pytania tego typu. Co z tego, że jest ładniejszy, za jakiś czas Ci się to przyda, bo nie będzie się dało nim już jeździć, to wtedy, będziesz mógł patrzyć jaki on ładny...
Nie rozumiesz tego że mnie nie stać i o tym skuterku co ty mówisz wgl mi sie nie podoba chce posłuchać RAD NA TEMAT TEGO SKUTERKA!!! a nie jakieś activ -.-
Dobra poczytałem już duzo opisów ludzie nie nazekaja zabardzo na to znam znajomych polecaja :)
Nie rozumiesz tego że mnie nie stać i o tym skuterku co ty mówisz wgl mi sie nie podoba chce posłuchać RAD NA TEMAT TEGO SKUTERKA!!! a nie jakieś activ -.- Dobra poczytałem już duzo opisów ludzie nie nazekaja zabardzo na to znam znajomych polecaja :) Temat do zamk
Ogarnij się, on kosztuje 2999zł, i co nie stać Cie? Podoba Ci się tamten? Oj, chce się dziecko pokazać ;) Zainponuje pewnie na wsi... Szacun... Ten "jakiś" activ jest kilka razy lepszy od tamtego badziewia... Poza tym, kiedyś zmądrzejesz, też zmądrzałem od kiedy kupiłem chińczyka...
I wiesz co Ci jeszcze powiem? Jak kupowałem skuter też patrzyłem tylko na wygląd. Żałuję, że nie miał mi kto przetłumaczyć i powiedzieć, że tamten skuter jest dużo lepszy ;/ Teraz zrozumiałem jaki popełniłem błąd, i żałuję, że ktoś mi tego skuterka nie wcisnął wręcz na siłę. Ale tak to jest "mądry polak po szkodzie"...
U mnie chłopaczek popyla takim: http://www.motors.romet.pl/pl/oferta/manual/2011/art758.html Codziennie go widzę i stwierdzam że ładnie mu chodzi oraz widac że dba o sprzęt.
Ryglos, jeśli będzie dbał o to co kupi to czemu miałoby paść po 10tyś km? bo jakoś nie rozumiem. Tak dla ciekawości ja swoim chińczykiem baotianem przejechałem bez większych problemów (pasek, rolki itd) ponad 30tyś :)