Zipp Salmo - Słabe ładowanie

Witajcie!

Mam problem z ładowaniem w Zippie Salmo.

2 lata temu próbowałem go naprawić, ale dałem sobie spokój i stał tak 2 lata w garażu, dziś próbuję go na nowo naprawić. Nie mam w sumie pojęcia co się z nim dzieje bo tak naprawdę wszystkie części wymieniłem (prądnicę, akumulator, regulator napięcia, cewkę i świecę).

Napięcie bez obciążenia w samego akumulatora wynosi ok. 12,5V i przy mocnym gazie dochodzi max. do 13,0V
Natomiast z obciążeniem już spada do 11,5V bez dodawania gazu, a z gazem dochodzi do 12,0V.

Odkręciłem też klemy, żeby sprawdzić jakie napięcie dochodzi do akumulatora i wynosi ono od 4,8V (bez gazu) do 6,0V z gazem.

Rezystancja cewki pokazało mi jako -0.2Ohma.

Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam.

Ciężko coś powiedzieć, mam ten sprzęt i właśnie jedyny problem z elektryką przez 5 lat poza spaloną żarówką miałem właśnie z dwoma regulatorami napięcia. Może zły regulator kupiłeś? Mi kiedyś facet w sklepie wcisnął ten mały srebrny do skutera i pomimo że wtyczka pasowała to właśnie ładowanie było słabe. Aku zdechło po pół dnia i musiałem palić z kopa, kupiłem prawidłowy i jak ręką odjął. Do Salmo musi być taki duży czarny z "kolcami" z 3 stron ;-D .

Dokładnie jak na tej aukcji: http://allegro.pl/regulator-napiecia-shineray-50q-2e-skuter-atv-4t-i5251988211.html