Witam, od kilku dni kopka dziwnie chodzi, tzn. raz ciężko kop idzie, potem normalnie, znowu ciężko jedno kopnięcie i normalnie
O co w tych chodzi? Co jest nie tak? Jeździ,odpala niby normalnie.
Witam, od kilku dni kopka dziwnie chodzi, tzn. raz ciężko kop idzie, potem normalnie, znowu ciężko jedno kopnięcie i normalnie
O co w tych chodzi? Co jest nie tak? Jeździ,odpala niby normalnie.
ściągnij pokrywę od przekładni zdemontuj kopkę i wszystko nasmaruj i ewentualnie popraw sprężynę jak spadła.
Jeżeli masz cyl 72 to masz dużą kompesję w silniku, dlatego tak jest, z resztą jest to 4T więc co drugie kopnięcie zawsze będzie cięższe. Tak musi być.
Lukario napisał:
Jeżeli masz cyl 72 to masz dużą kompesję w silniku, dlatego tak jest, z resztą jest to 4T więc co drugie kopnięcie zawsze będzie cięższe. Tak musi być.
Tylko wydaje mi się, że po montażu 72 przez pewien czas tego nie było aż do tamtego tygodnia.
Zobacz czy na ciepłym silniku lżej chodzi, bo właśnie ostatnio są zimne poranki i olej gęstnieje , ale najbardziej robi się lepki smar na kopce. ja to muszę uważać rano żeby kopki nie urwać , bo tak ciężko chodzi, ale jak odpalę i pochodzi chwilę to zaraz wszystko leciutko idzie. odpalam z kopki bo mi padł akumulator od zimna :D