Witam gdzie sa blokady i jaki ? w zipp quantum rs ? teraz 45 km max jest ,dzieki za podpowiedz
to jest 2t czy 4t
quantum rs byl tylko 2T. Blokada jest tylko na module. Trzeba go wymienic.
Dzieki za odp. tak rs to t2
Filippo73 jaki olej lejesz do paliwa? syntetyk czy półsyntetyk
Syntetyk, ippone scootrace, jakoś tak to brzmi, lub motula, ale jakiego, nie pamiętam. Kupję, wlewam, a butelkę wyrzucam
To masz aż taki duzy zbiornik oleju, że cały litr wchodzi Ci naraz? Syntetyk możesz lać ale i dobry półsyntetyk dałby radę w seryjnym skuterze.
do junkersa 607 też litr wchodził a one strasznie podobne
A ja z pustego nogą upycham i więcej niż 0,9 wejsć nie chce...
do seryjnego silnika z powodzeniem półsyntetyk wystarczy.
ODBLOKOWAŁEM mojego RS (moduł),pytanie bo do 30km zbiera sie mółowato,po wyzej kreci dobrze, co zrobić ?
Wątpię że to tylko moduł. Pewnie jeszcze wariator jak w moim. I żeby go odblokować trzeba go po prostu wymienić na sportowy wm motor lub dołożyć do jakiegoś markowego np. malossi multivara. Moduł to zapewne główna blokada lecz po zmianie wariatora na sportowy dostaniesz kolejne km/h prędkości więcej i lepszy start. Możliwe że dobrałeś zły moduł. Sprawdziłbym na innym.
http://zipp-forum.pl/viewtopic.php?t=3629
o predkosc nie chodzi- 80 leci ,chodzi o przyspieszenie start ? Start do 30 ,nie umi sie zebrac na starcie. ?
moduł serwis zakładał :)kargulec12 napisał:
Wątpię że to tylko moduł. Pewnie jeszcze wariator jak w moim. I żeby go odblokować trzeba go po prostu wymienić na sportowy wm motor lub dołożyć do jakiegoś markowego np. malossi multivara. Moduł to zapewne główna blokada lecz po zmianie wariatora na sportowy dostaniesz kolejne km/h prędkości więcej i lepszy start. Możliwe że dobrałeś zły moduł. Sprawdziłbym na innym.
U mnie w RS po wymianie wariatora prędkość zwiększyła się może ze 3 km/h, ale przyspieszenie zwiększyło się radykalnie. W wariator WM chyba bym się nie pchał. Spróbowałbym z lżejszymi rolkami.
lżejsze rolki to jakie ?
Mam tego wm i zrobiłem już 1500km i jest jak nowy. Mi dał na serii bardzo dużo bo z 55 zrobiło się 75-80.
Zależy jakie masz teraz. Zakłada się ok. 0,5-1g lżejsze choć czasem seryjne są najlepsze. Trzeba samemu sprawdzić.
w zipp quantum rs jak dam mocniejsze sprezyny głowna i małe na sprzegle co uzyskam?