Zipp Quantum RS - brak mocy.

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem, a mianowicie niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Zippa Quantuma RS z 2011roku, wszystko pięknie ale jest trochę słaby. Ja swoje ważę (100kg) ale poprzedni właściciel twierdził ze wymienił cylinder na tzw 80, ja zmieniłem moduł na odblokowany(podobno tylko tam jest blokada) ale poprawy brak nadal pod lekką górkę jadę max 30 a po prostej 50 km/h.
Proszę o jakieś porady.

zmierz jakie masz ciśnienie sprerzania

A jak to zmierzyć?

u mechanika ,na stacji diagnostycznej itd wkręci miernik w miejsce świecy i ci powie ile bar masz za 10zł ci to zrobi tylko niech mierzy na otwartej przepustnicy.

Ok sprawdzę to ale dopiero jutro dam rade, a jakieś inne powody braku mocy?

kupiłeś używany więcej na odległość ci nie powiem podejrzewam że cylinder źle dotarty i tyle ale się nie martw niewielki koszt naprawy.i przy twojej wadze zalecał bym 70cm.jest jeszcze kwestia przebiegu jaki ma bo nie podałeś czy poprzednik wymienił pasek,rolki,dzwon sprzęgła,sprzęgło itd na czas sam cylinder to nie zawsze powód osłabnięcia skutera.

Przebieg 6500 km, pasek nowy, a co do rolek, dzwonu i sprzęgła to nie wiem co i jak bo poprzedni właściciel nic nie mówił poza tym że znajomy mechanik wymienił mu cylinder na większy. Coś czuje że bez wizyty u mechanika się nie obejdzie. A może jakieś inne jeszcze blokady poza modułem są jeszcze? A i czy odpięty wąż od zawirowywacza spalin może mieć wpływ na moc?