zipp quantum 50 problem z przyspieszeniem

Witam, mógł by mi ktoś pomóc ? Posiadam skuter zipp quantum 50 i przyspiesza on bardzo powoli a przy gwałtowaniejszym dawaniu gazu to reaguje dopiero po jakieś 1-2s, ma on zdjęte wszystkie blokady a jedzie max 60 km/h i rozpędza się do tej prędkości w jakieś 20s.

może regulacja gaźnika, może zużyty napęd a może zajechany cylinder i brak mocy

On ma 2000 km przebiegu i był docierany do 1200 to wątpie że chodzi o cylinder napęd raczej też jest dobry ale ten gaźnik trzeba sprawdzić

to nie są rzeczy w które się “wątpi bo istnieją przesłanki” tylko trzeba to posprawdzać

Jeszcze jedno, kiedy mam manetke odkręconą do połowy i chce jakiś traktor czy co innego wyprzedzić to on przerywa na jakieś 1s i dopiero przyspiesza

może regulacja gaźnika, może zużyty napęd a może zajechany cylinder i brak mocy

Jak ty go docierałes 1200 km to go dotarłes ksiązkowo ale zamuliłeś cylinder i lepiej nie bedzie.Kumpel tez miał ten model i narzekał że straszny muł .Wystarczyło docierac z 500 - 800 km jak nowy skuter .W sumie taki cylek chiński z tłokiem to koszt 50 zl i nie ma co sie z nim p…ic a teraz dasz do mechanika i zapłacisz z 600zł.

Da rade jeszcze coś w nim zrobić żeby jakoś fajnie latał czy nie ? Dziś sprawdzałem cylinder i napęd i czyściłem gaźnik i wszystko było ok ale i tak jest mułowaty

Sprzedaj :smiley: