Witam!
Mam problem w skuterze jest to chińczyk zipp quantum o pojemności 50ccm . Stał w garazu ze 2 lata i ostatnio właśnie się za niego zabrałem wymieniłem tłok,cylinder, gaźnik i głowice a on nie pali iskra jest i chyba paliwo nie dochodzi kompresja jest sprawdzalem to przystawiając palec do głowicy tak gdzie siedzi świeca i bardzo proszę o pomoc i mam pytanie czy nowy gaźnik jest już dobrze ustawiony?
Z góry dziękuje!
Aświeca po kręceniu mokra czy sucha?
Wiec skoro masz sucha swiece to nie otrzymuje paliwa . gaznik do czyszczenia , moze zatkany filtra paliwa badz nie dostarcza go od zbiornika zabrudzony zawór badz nie sprawny
Oraz filtr powietrza do czyszczenia/wymiany.
Bak i filtr paliwa nie zatkany bo gdy ciągnę powietrze przez kranik to paliwo leci a i jeszcze coś nie wiem czy to normalne bo gdy wlałem trochę paliwa do głowicy to ono wyleciało pod cylindrem a rura od tłumika przykręcona
A jakiś wężyk nie jest odpięty?
wszystkie węzyki są dopięte do swoich miejsc
a dobrze to wszystko poskładałeś przy tym remoncie tłok odpowiednio założony uszczelka żadna się nie podwinęła lub przesunęła zatykając kanały płuczące?po takim postoju warto obejrzeć zawór membranowy czy jest czysty i czy się domyka
Blaszki w membrenie nie sa odgięte może jedna leciutko że nawet nie widać a i zauważyłem że jak wlałem trochę paliwa do głowicy to ono wyleciało pod cylindrem a rura od wydechu jest przykręcona czy tak powinno być?
A ustawiłeś tłok w górnym położeniu (GMP) zanim wlałeś paliwo do cylindra?
Nie sprawdzałem ale chyba tak