Zipp Quantum 2T nie odpala.

witam dziś rano przychodze do garażu i nie mogę odpalić mojego quantuma choć wczoraj nim normalnie jeździłem.. Próbowałem na kopa i nic .. świeca mokra więc wysuszyłem ale dalej nic.. przy dłuższym kopaniu czuć paliwo.. filtr paliwa wyczyszczony bo był mokry od oleju.. Nie dawno został wyregulowany gaźnik.. mam mieszanke 1:50 przy czym olej półsyntetyk :) a mieszanka jakby za bogata :( mój zipp ma zdemontowany zbiornik oleju więc leję do baku mieszanke.. już wcześniej zauważyłem olej w filtrze powietrza więc dolałem benzyny do baku i chodził.. a dziś już nie chce odpalić :( nie wiem co jest pomóżcie :/

Jeżeli masz filtr powietrza mokry od benzyny i jest problem z odpaleniem, to może oznaczać koniec zaworu membranowego. Odłącz od gaźnika filtr powietrza i przy próbie odpalana sprawdź, czy nie wyrzuca paliwa w stronę filtra. Jeżeli tak, to zdemontuj zawór membranowy i sprawdź pod światło, czy nie ma prześwitów. Jeżeli widać nawet minimalna szczelinę, to zawór do wymiany. Oczywiście przyczyną może być coś zupełnie innego, ale trudno wróżyć :-)

Świeca ma iskre ? Tak

Witam. Skuter ma sprężanie ?

Słuchaj... Mogła skończyć się cewka ładująca CDI. Sprawdź to. I nie możliwe że to jest wina filtra, bo skuter nawet bez filtra to i tak by chodził. Pozdrawiam.

co to znaczy że ,,mogła skończyć się cewka ładująca CDI" ? nie wiem co to opiero zaczynam przygode ze skuterem.. świeca ma iskre

Predzej sie moduł skończy niż cewka.

Kisio widze ze forum upada. coraz dziwneijsze tematy a wujek google i wyszukiwarka tematow postów nie boli

nadal nie wiem co zrobić by odpalił.. pomocy