witam. jestem nowy na
tym forum i proszę na
wyrozumiałość . ostatnio kupiłem
skuter marki zipp quantum 2t 50cm.
mianowicie dowiedziałem się od
poprzedniego właściciela że skuter
prze zimą był całkowicie sprawny. po
zimie przzestał palić . nie odpalił do
tej pory . dodam że po kilku
kopnięciach świeca nadal jest sucha .
co może być nie tak ?? jeśli był
podobny temat to poprosiłbym o
link . z góry dzięki .
pozdrawiam adam
Trzeba zacząć od najprostszych czynność. Czy jest iskra? Czyszczenie Gaznika. Zalanie świeżego paliwa. Zalanie świeżego oleju.
paliwo było wymieniane. a mogły się zapiec pierścienie??
Mało prawdopodobne. spróbuj wyczyścić Gaznik. potem go wyreguluj. i powinien odpalic.
dobra. jak będę miał go u siebie to spróbuje. a gdyby silnik był zawarty to nie mógłbym nacisnąć nóżki od kopania . chodzi o to mi że czy jak byłby zatarty to nie przekreći się??
zatarty*
Jeżeli będzie zatarty to kopke będziesz naciskał bez wyczuwalnego oporu. może być że calkiem się zablokuje. Możliwe że coś się pod pokrywa przekładni się zablokowalo.
ok dzięki
A GDYBYM KUPIŁ NOWY GAŹNIK TO MUSIAŁBYM GO WYREGULOWAĆ??
A czy gdybyś poznał i zaczał chodzić z nową kobietą to musielibyście się dopasować do siebie czy nie? Więc chyba logiczne...
Po co od razu nowy gaźnik? Jeśli nikt nie rzucał nim o ścianę to raczej nie powinien się zepsuć.
Co możesz zrobić teraz? Zdejmij przewód podciśnieniowy z króćca między gaźnikiem a cylindrem i zassij na chwilkę żeby paliwo napłynęło do gaźnika i załóż z powrotem potem próbuj zapalić. Sprawdź też czystosć filtra powietrza oraz szczelność jego obudowy. Jeśli nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
spoko spoko . najpierw muszę go do domu sprowadzić , dopiero będziemy naprawiać
witam to znowu ją. skuter dopiero przeprowadziłem i okazało się że nie ma iskry . co może być?? Sorki za pytania ale słabo się na tym znam
witam to znowu ją. skuter dopiero przeprowadziłem i okazało się że nie ma iskry . co może być?? Sorki za pytania ale słabo się na tym znam
Kreci rozrusznik? Może moduł źle podłączony, jego styki zaśniedziały...
przy rozruszniku nie mam tych trybikow czy czegoś takiego i tylko z kopa się go odpala w tej chwili
To kup sobie i załóż. Z elektrycznego lepiej zapala na zimno.
no rozumiem tylko że on ISKRY NIE MA
To pożycz od kogoś moduł i zobacz czy na tamtym będzie.
a gdyby to nie moduł to co by jeszcze mogło być??