witam. posiadam zippa pro 50. problem polega na tym, że zipp nie pali ze startera :/ nie mogę znaleźć przyczyny. Potrzebuje pomocy. wyjaśniając mój problem. Zipp nie posiada kopki ponieważ ją ściągnąłem a ze startera nie pali. kręci kręci ale nie może odpalić. uprzedzam że to nie wina aku ponieważ jest dobry lecz ma słabe ładowanie. posiadam filtr powietrza typu stożek. gaźnik jest nowy więc paliwo dochodzi tak jak powinno. iskra jest także duża że konia by zabiła. Zipp pali teraz na zapych. wrzucam jedynkę parę kroków pchnę i jedzie. co może być przyczyną nie odpalania ze startera ? każdy pomysł na pewno sprawdzę ;)
Proponuje wyregulować gaznik
hmm to znaczy siedziałem już nad tym i to raczej nic nie zmieniło... obroty mam w granicach 2 tysięcy a 2 i pół tysiąca i ładnie sobie pyrka bo jak wezmę mniejsze obroty to gaśnie jak jest zimny :/
dalej kręci ale nie chce odpalić. wkurza mnie już to że nie mogę znaleźć przyczyny. są jeszcze jakieś przyczyny tego?
dodam że nowy filtr powietrza jest taki gąbkowy...
sprawdź dokładnie kable od startera. Ja miałem podobnie i przyczyną był właśnie kabel.
Jaki przebieg ma motorower?
okej kable sprawdzone i są dobre :)
czyli kable odpadają :P
przebieg to : 4 tysiące
nie wiem czy to czasem nie przyczyna tłoku i pierścieni. bo jak sprawdzałem to nie ma zbyt dużej kompresji. jak myślicie to może być ten problem?
Może zawory źle wyregulowane i kompresja ucieka. Wyreguluj zawory bo to dziwne żeby nie odpalał, te silniki bardzo łatwo odpalają o ile zawory są dobrze wyregulowane. Stawiałbym na nie gdyż ten silnik powinien mieć jałowe obroty w granicach 1500RPM a gasnąć przy około 600. Ustaw zawór ssący na 0,05mm, a wydechowy na 0,07mm.
tak to była wina zaworów :/
jeden był na 0 ustawiony :D
ale sprzedałem już go :D
i powiem szczerze nie polecam Zippa Pro 50 :P