Zipp PRO 50.

WITAM Mam pare pytan co do zipp pro 50

1- jak go docierac zeby sluzyl mi dlugo i nie zlapal mula
2-czy sa na nim jakies blokady (typu miodul, zawirowacz powietsza)
3- dla tych ktuzy pisza na kup yamahe tzr lub ine cudo niestac mnie na nowego wartosc 15 tys a co do uzywanego kolega kupil dal 5.5 tys i ciagle doklada orginalne czesci do tego to samo kosmiczna cena jak dlamnie nie do przebicia a w zipie naprawy tanie jak cos

PS; PRZEPRASZAM ZA BLEDY MAM PROBLEM Z TYM

1. Nie szalej na początku, jak go masz od niedawna, nie od razu na full jeździć, żeby sie popisać przed kolegami
2. Ile Ci V-max wyciąga? Ale znając życie moduł do wymiana na odblokowany i będzie gites 90km/h
3. Jak zadbasz to i chińskim pojeździsz :>

@zipp089 Nie pisz, że masz z tym błędy tylko po prostu korzystaj z dobrodziejstwa jakim jest automatyczne podkreślanie błędów. Ja też nie piszę jakoś super ortograficznie ale niektórych Twoich byków się aż czytać nie da :)

Co do zippa to ważne jest też żeby na początku nie wozić plecaczka bo możesz silnik za bardzo wyżyłować :)

A co do docierania to jedną z chyba najsensowniejszych teorii jest ta o docieraniu na zmiennym obciążeniu. Ja tak zrobiłem i bzyk sprawuje się świetnie. Tzn jedziesz te 30 km/h potem podbijasz prawie, że do końca zakresu (oczywiście w miarę rozsądku) i jak czujesz, że więcej nie pójdzie to znowu odpuszczasz i jedziesz dalej normalnie. I tak co jakiś czas :)