Zipp pro 50

Mam pytanko mam zamiar zakupic zipp pro 50 mam 15 lat i 170 zwrostu nadaje sie na niego ? i wiem ze nim zmienia sie biegi a to jest moj pierwszy taki zakup i nie znam sie na tym wcale wytlumaczy mi ktos jak sie je zmienia ?

dziekuje i pozdrawiam

w instrukcji obslugi bedziesz mial a jak co poszukaj w google bo ciagle o to ludzie tu pytaja

Kolego zdziarbar, jeśli masz mu tak odpowiadać na pytania, żeby sobie poszukał to daruj sobie takie odpowiedzi.

Co do pytania, to dasz sobie radę. Z początku możesz mieć problemy, z synchronizacją ręka - noga, ale po chwili ogarniesz o co chodzi. A co do pytania, jak się to robi, to lewą ręką zaciągasz klamkę sprzęgła i w tym samym czasie lewą nogą zmieniasz bieg.
Pozdrawiam :)

:-)

zeby jezdzic zippem potrzebujesz prawka kat. AM a mozna je zrobic od 16 roku zycia.

RamboAD napisał:

zeby jezdzic zippem potrzebujesz prawka kat. AM a mozna je zrobic od 16 roku zycia.

Jak miał kartę motorowerową to wystarczy że wymieni. Robić natomiast można od 14 roku życia a nie 16.

fakt moj blad od 14 roku zycia mozna robic AM.

nawet jak miał kartę nie musi zmieniac do 18 roku życia

szkoda ze kolega sie nie wypowie czy ma czy nie ale przy wzroscie 170cm da rade sie utrzymac na zipp pro 50, co do biegow to mnie osobiscie denerwuja wchodza tak jak by sprzeglo do konca nie rozsprzeglalo.