Zipp Pro 50

Witam ;-) Jestem Dawid i planuję rozpocząć przygodę z skuterami :) mam do was kilka pytań...

1. Planuje zakupić Zippa pro 50 ... mam 16 lat , 180 cm wzrostu , 70 kg... czy go opanuję ?
2.W jakich cenach dostane ten sprzęt ;]? Stan dobry...
3.Czytałem trochę o tym skuterze i podobno ma strasznie słabe plastiki... czy to prawda , że często pękają i trzeba zakupić nowe?
4.Jak wiadomo prędzej czy później każdy zaliczy " glebę " czy od tego może mi się mocno porysować skuter.. ze będzie fatalnie wyglądać? i trzeba będzie wymieniać plastik? Czy to będą drobne ryski... ?
5 .Czy warto zakupić rękawice do jazdy ;-)?

Z góry dziękuję za odpowiedź.. wiem , że niektóre pytania mogą być trochę " dziwne " .. ale jak mówiłem jestem początkujący :)

1. Tak - to zwykłą 50 ' tka z popularnym silnikiem 4t w wersji dla motorowerów
2. ZALEŻY niekiedy dostaniesz świetny motorower używany przez jakiegoś staruszka za pół ceny niekatowany itd itp , a niekiedy za nieznacznie niższą cenę od kupna w salonie mogą ci sprzedać zajechane COŚ
3. Tego to nie wiem , niby rama w tych konstrukcjach nie grzeszy sztywnością, ale w codziennym użytkowaniu to nie ma znaczenia
4. MA odpowiedź brzmi - szpachla szpachlówka farba i jazda !!!!
5. Tylko na chłodniejsze dni - poniżej 10*C ( chyba że zamierzasz celowo zaliczyć glebę - wtedy lepiej KASK !!! ,ochraniacze na kolana , łokcie i nadgarstki , rękawice dadzą najmniej - ale ostatecznie przed małym zdarciem pod kciukiem uchronią - zaliczyłem solidną glebę i wiem co piszę (: )

P.S. nie używaj w odniesieniu do zippa pro ,,skuter'', bo to jest motorower a różnica aż BIJE po oczach