Witam, wczoraj stałem się dumnym posiadaczem zipp 50 pro, ale jako że jest to 50ątka jeździ... Ubogo... Chciałbym zmienić cylinder na 125ccm3 i moje pytanie jest takie . Jeżeli zmienie cały cylinder oraz no wiadomo głowice, tłok . to czy będzie jeździł szybciej? Sam nie wiem , jest to mój pierwszy motorower, chciałbym jednak aby był szybszy jako ze miałem doczynienia ze 125. . . Tylko własnie moje pytania są takie: 1) Czy po zmianie głowicy i tłoku z ( 50ccm3 ) na głowice i tłok ( 125ccm3 ) dostanie lepszego kopa?
2)Czy moglibyście polecić coś z allegro do tego modelu? Jako że nie chce kupic czegoś do innej maszyny
3)Ew. jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy można wymienić prędkościomierz z (Orginalnego) na cyfrowy.
jednak cos znalazłem,ale jednak chce zostac przy tym 50ccm silniku,i chodzi mi raczej tylko o to by jeździł szybciej,nie chce wydać 500-800zł na silnik 125ccm ;c
1)Tak bedzie miał lepszego kopa myśle ze 120 pocisnie 2)Kupywanie czesci z allegro nie polecam 3)Niewiem ale pewnie da sie wmontowac z jakiegos innego modelu
Dziękuje za pomoc;) Matizek, a może polecasz jakiś elektryczny prędkościomierz z innego modelu,który się wpasuje do zipp 50 pro? Bo jestem taki amator,że nawet nie wiem jakie modele mają elektryczny prędkościomierz
125 nie wsadzisz do tego silnika, cylinder o tej pojemności ma inny rozstaw szpilek tak więc nie będzie pasował. Najwyżej wsadzisz 110cm3. Z nim już jest sporo roboty, gdyż poza cylindrem musisz wymienić wał i łańcuszek rozrządu na dłuższy (84 ogniwa). Tak więc czeka Cię rozpoławianie silnika.
Mógłby ktoś podać linki do allegro, do potrzebnych rzeczy ( Do tego silnika) abym przez przypadek nie kupil czegoś innego, a tak jeszcze czy ten prędkościomierz byłby dobry do zipp 50 pro?
To nie takie proste jak się wydaje z 50 zrobić 110 nie wystarczy zmienić cylinder i głowicę musisz jeszcze wymienić wał bo ma inny skok niż 50 ccm oraz łańcuszek rozrządu. Sam to przechodziłem i taniej mnie wyszło kupno nowego niż zmiana pamiętaj o tym że stary silnik możesz sprzedać ja sprzedałem dołożyłem 300 zł i kupiłem nowy. Jak bym chciał się bawić to wyszło by mnie cenowo mniej więcej tyle samo ale odeszła brudna zabawa ze zmianą wszystkich podzespołów. tu masz dwa linki zapoznaj się z nimi. http://www.youtube.com/watch?v=sDkj8zvPw4g http://www.youtube.com/watch?v=-8S5RO5Jt90&feature=youtu.be