Witam,
od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem jakiegoś nowego motorowera. Będzie to mój pierwszy jednoślad silnikowy. Decyzja już padła, że ma być to 4T nowa chińszczyzna 50ccm z ewentualnym cylindrem 80ccm (ważę ~100kg, więc boje się o mułowatość pod górkę) i nie zostanie zmieniona. Nie zależy mi na dużym v-max, bo głównie będzie służył do jazdy po mieście. Chciałbym, żeby nie był jakimś wielkim zawalidrogą. Zastanawiam się nad 2 modelami w tytule. Jestem świadom, że w większości jest to to samo tylko w innej budzie, ale nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych opinii o FR50, ani też bardziej szczegółowych o PRO 50 GT. Jestem przygotowany na wydanie ~5500zł. FR50 wygląda na unowocześnionego Junaka 903, ale Junaka nie chcę. Jeśli chodzi o wygląd to bardziej mi odpowiada wygląd Bartona (mam też wrażenie, że materiały są lepszej jakości), ale zatrzymuje mnie ciągle to, że nikt się o nim nigdzie nie wypowiedział (w sensie takim, że go posiada i wygłosił opinię). Jestem świadom, że to nowy model, ale widziałem go już u siebie w mieście w sklepie, więc może już ktoś go ma i chciałby się podzielić opinią?