Zipp PRO 50/GT - silnik.

Witam.Mam kilka pyta głownie odnośnie silników.
Moj zipp GT jak na motorower wygląda super i jestem z niego zadowolony, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju WIBRACJE! i nie da się tego rozwiązać!

Moje pytanie. Czy każdy motorower 50cc z lezącym tłokiem tak wibruje, że aż się usiedzieć nie da, czy są silniki z leżącym tłokiem które nie tworzą wibracji?
Czy zmiana silnika na pionowy rozwiązała by te wibracje ?
Jeśli tak czy silnik od rometa z125 wejdzie w ta ramę czy trzeba było by spawać? romet z125 ma tak na prawdę cieńszą ramę wiec o wytrzymałość nie ma co się martwic.
Pozdrawiam.

zmiana silnika gie ci da wibracje przenoszą sie na rame bo chińskie małpy (nie tylko) nie stosują wytłumienia drgań przy połączeniu silnika z ramą każdemu komu robię takowy sprzęt zakładam silnik na gumowych podkładkach pomiędzy uchwyty ramy a silnika drgania w 40-60% ustępują całych drgań sie nie pozbędziesz taka konstrukcja.

Ja też coś innego rozminilem bawiłem się silniczkiem takim 3v i jak go lekko trzymałem to miał wibracje, jak przez gumę też miał przez piankę też , ale jak ścisnąłem go w palcach z całej siły to nie miał i możne to jest myśl ? po prostu silnik porządnie dokręcić żeby śruba nawet nie drgnęła ? jak mówicie ...