zipp pro 50 - czy warto kupić?

a więc mam 13 lat niedługo będę zdawać na kartę motorowerową . zaczełam już rozglądać się za skuterem i trafiłam na zippa pro 50 . Mogę na nim jeździć ? i czy dam radę ? z góry dzięki .

Możesz dasz radę, ale go nie kupuj.

rkos nie zniechęcaj do kupowania chińskich skuterów/ motorowerów bo na prawdę jak dobrze się o nie zadba to długo pojeździ. Rozejrzyj się też za Xrace i Junakiem :)

Kolega ma Zippa Pro i biore go Hurricanem zablokowanym do 55, a jego zipp niby nie ma już blokad. Zipp jak dla mnie muli. Jak coś z wyglądem ścigacza to lepiej markowe 2T. Poszukaj może Aprilia RS, Yamaha TZR, Derbi GPR, Rieju RS2. Całkiem fajne motorki z dobrym silniczkiem. Siedzi w nich Minarelli AM6 czyli najlepszy silnik w tej klasie.

harekop napisał:

rkos nie zniechęcaj do kupowania chińskich skuterów/ motorowerów bo na prawdę jak dobrze się o nie zadba to długo pojeździ. Rozejrzyj się też za Xrace i Junakiem :)

Stary, mówię jak jest. Piękny jest, to fakt, ale tylko z wyglądu. Ja za takie pieniądze nie chciałbym czegoś z silnikiem od Ogara 900 a wyglądem jak rasowa 125/250, wraz z podobnym dźwiękiem:)

Co jak co, ale Pro 50 brzmi naprawde nieźle ;). Głośny basowy dźwięk. Może się podobać.

dzięki . a jeszcze jedno pytanko . yamaha TZR 50 czy Junak 901 ? : )

TheMiqlaq napisał:

Co jak co, ale Pro 50 brzmi naprawde nieźle ;). Głośny basowy dźwięk. Może się podobać.

A co ja napisałem? xD :D:D

Napisalem że to sieczka z ładnym wyglądem 125/250-siątki oraz z dźwiękiem.

Może troszkę źle to skonstruowałem. :<

Yamaha to maszyna markowa. Jak znajdziesz dobrą sztukę to ok. Ja użytkuję Junaka przejechane już kilka tysięcy i jeden problem : Rozszczelniony bak, ale na gwarancji wymieniają :)

Yamaha to dobry sprzęt. Nie przeraź się dźwięku bo to dwusuw, ale dzięki temu ma jakąś moc. Ja z tych dwóch poleciłbym ci raczej TZR-ke, ale może zastanów sie nad jakimś Rieju RS2, Derbi GPR, Aprilią RS. Też całkiem spoko motorki z tym samym silnikiem.

Yamaha(w dobrym stanie)

TheMiqlaq napisał:

Yamaha to dobry sprzęt. Nie przeraź się dźwięku bo to dwusuw, ale dzięki temu ma jakąś moc. Ja z tych dwóch poleciłbym ci raczej TZR-ke, ale może zastanów sie nad jakimś Rieju RS2, Derbi GPR, Aprilią RS. Też całkiem spoko motorki z tym samym silnikiem.

właśnie trochę dzwięk mi się nie spodobał . ale chyba wybiorę yamahę : >

Oj tam fajny jest, bzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D:D:D

hahaha xd . gdyby jeszcze brzmiał jak zipp pro 50 to było by cudnie : 3

a jeszcze jedno pytanko do was : ) . mogę jeździć na hondzie cbr 600 ?

Troche mnie rozśmieszyłaś, a właściwie bardzo.
Sama nazwa mówi, że ma pojemność 600cc
A z kartą motorowerową, możesz jeździć z pojazdami z pojemnością max. 50 cc

tak, możesz jeździć. Tylko przed pierwszą jazdą pożegnaj się z rodziną i znajomymi bo albo zawiniesz się na słupie/drzewie lub przeszlifujesz dokładnie nawierzchnię bitumiczną.

haha ;d możesz spróbować,ale najpierw zrób tak jak mówi madi hehe ;)
A tak na serio to Honda Cbr 600 jak sama nazwa wskazuje ma silnik o pojemności 600ccm.Jeśli masz kartę motorowerową to możesz jeździć motorowerami czyli motocykl z silnikiem <50ccm,a żeby jeździć tą hondą trzeba mieć prawo jazdy kat. A ;p Skąd ci się wziął pomysł na to hondę ;p?

Po co się ograniczać do 600 setek :D. Najlepiej od razu na litra.

Jeśli masz prawo jazdy kat. A to oczywiście że możesz jeździć na CBR-ce. Ja podejżewam jednak że posiadasz kartę motorowerową, która upoważnia cię do poruszania się motorowerami tj. pojazdami silnikowymi o silniku pojemności mniejszej jak 50 ccm oraz prędkością ograniczoną do 45 km/h. ;) Do CBR-ki od zdania karty troche daleko ;).

haha . kolega mi powiedział że mogę na niej jeździć . więc się zdziwiłam i zapytałam xD .