Zamiast się tu wdawać w dyskusje zobaczcie testy Skuterowo.com na temat obydwóch motorowerów oraz je przeanalizować. Tyle w temacie. Jednakże jak powiedział benekpe kymco to bardzo dobra firma więc trzeba się poważnie zastanowić. Wygląd czy Jakość?
Pozdrawiam
Powiem Ci że RR z WS nie ma porównania... RR w pierwszych 30 km jazdy ma lepsze przyśpieszenie niż WS 50 przy przejechanych 200 km...
DeelBeat napisał:
Lucek, pytanie ode mnie... Czemu mnie osądzasz, jeśli mnie nie znasz, mhm?
Jak ktoś kupuje to raczej nie każe rozkręcać silnika na części pierwsze, by sprawdzić, czy wszystko jest sprawne i markowe.
Poza tym, autor wybrał dwa modele, z których mamy mu pomóc wybrać jeden z podanych, a nie podawać mu kolejne. Ja nadal jestem za Rometem RR, jeśli chodzi o wybór tych dwóch.
Kupiłeś bubla, ponieważ go dobrze nie sprawdziłeś albo się nie znasz na tym i to jest fakt, a nie osąd. Założę się, że pierwszy raz kupowałeś używkę i tak naprawdę o nic konkretnego nie wypytałeś i nie sprawdziłeś nawet świecy, nie mówiąc o kompresji, które ja sprawdzałem w dwuletniej maszynie. Cóż człowiek uczy się na błędach.
Poza tym, to że ktoś sobie wybrał dwa modele to nie znaczy, że nie można mu podpowiedzieć czegoś lepszego bądź dwa razy tańszego przy podobnej jakości. Od tego jest forum, nie jesteśmy w pracy żeby czyjeś polecenia wykonywać, tutaj toczy się dyskusja.
Dobra, z pierwszym przyznam Ci po części rację, mimo wszystko, silnika chyba nie każesz rozbierać na części pierwsze podczas zakupu, mhm?
Moim zdaniem, skoro wybrał dwa modele, to nie warto mu mącić w głowie, bo pewnie i tak już przejrzał wszystkie "za" i "przeciw" danym motorowerom, a teraz pyta się tylko, którego z tych dwóch byśmy woleli.
Ciekawa dyskusja tutaj rozgorzała, szkoda, zwłaszcza dla pytającego że nie bardzo na zadany przez niego temat. Lucek71 kreujesz się tutaj na jedynego mądrego, mających inne zdanie nazywasz "gawiedzią". Przedstawiciel gawiedzi ma więc pytania, jak zdefiniujesz "pewne źródło"? I o co według Ciebie należy wypytywać sprzedającego (według Ciebie DeelBeat tego nie zrobił) przy kupnie skutera, jakich odpowiedzi się spodziewać np. ten egzemplarz który sprzedaję jest zajechany, silnik do remontu, przebieg kosmiczny, jednym słowem badziew ale bierz pan? Chyba jesteś naiwny jeśli myślisz, sprzedający powie coś złego na temat skutera, którego chce się pozbyć. I jeszcze jedno nie każdy kupujący skuter musi znać się na mechanice, dlatego może woli mieć chociaż 2 lata gwarancji.