WITAM Z gory przepraszam za bledy mam dyskografie:(
Chcial bym sie dowiedziec czym sie ruzni zipp pro 50 od gt i ktury warto kupic
Prosze nie piszczie mi ze to szrot lub cos takiego w stylu kup to i tamto chce kupic pro nic inego A chcialbym tylko wiedziec czy warto dolozyc te 600zl za wersje gt
DZIENKUJE ZA POINIE I RADY
Nie warto. Pro GT to zwykłe Pro , tylko z dodanymi ledami , a jest prawie 1000 zł droższe.
5000 zł... daj spokój, Zipp jest warty góra 2500 zł (i to nowy)...
Między GT a Pro nie ma żądnej różnicy, tylko taka, jak napisał kolega wyżej. Ja na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakąś używką
(jeśli masz zamiar wydać tyle kasy na nowego Zippa)
Pięć tysiecy za chiński plastik? Nie, w życiu...
A poza tym dyskografię jakiego zespołu masz? Kolekcjonujesz płyty?
kup za tą kasę Aprilię RS lub Yamahę TZR 50. To są sprzęty a nie chińskie plastiki ze słabiutkim silniczkiem, który ledwo ciągnie. Zipp z tm silnikiem pojedzie może te 60 km/h. RS-ka lub TZR-ka pojedzie 85-90 km/h, ich jakość w porównaniu do zippa to jak porównanie starej łady i Mercedesa klasy S
Aprilia RS to szybki motorek v max 95km/h na fabrycznych częściach i pali tylko 3 litry. ma fajny wygląd
no z tym spalaniem to się nie zgodzę, 3 litry pali jak się jedzie 60 km/h :P przy v-maxie te 5l spokojnie wciągnie
Madi kolega też ma RS 50 i przy ostrej jeździe spala max 4 l przy prędkości około 90/95 km/h ;)
Dysgrafia ta... Ale nie o tym temat. Panowie wyżej kolega wyraźnie zaznaczył że pyta a czy b a nie czy może coś innego :) Ja na Twoim miejscu wolałbym sobie te 600zł zostawić i dokupić np. dobry wariator i ustawić skuter na to na czym Ci zależy przyśpieszenie/vmax bo za 600zł to w chińczyku już trochę zmienić można :)
Montencjusz jak w zippie pro nie ma wariatora bo jest normalna skrzynia biegów...
Hehe, no tak =P
Jeżeli się uparłeś na Zippy to bierz zwykłe PRO...
Wiem że czegoś innego nie chcesz ale zawsze można zmienić zdanie... Widziałeś PRO z bliska ? Z daleka to słabo wygląda a z bliska masakra... Ta przestrzeń między plastikami i silnikiem wygląda badziewne i wstydziłbym się na takim czymś jeździć... Lepiej jak masz tyle hajsu kup jakąś Aplilie RS, Yamaszkę TZR czy Rieju RS2 bo chinol to chinol. Bd chodził jako tako przy prędkościach 45 km/h... Jak bd jeździł 60/70 dużo rzeczy Ci się zużyje i pozostaną wizyty w serwisach...
Widziałem zippa na żywo, plastkiki nie wyglądają tandetnie, a ta przestrzeń między silnikem i plastikami jest prawie niewidoczna. Poza tym w zippie masz dwuletnią gwarancję, a używki często są katowane. Chce jeszcze dodać, że wg. prawa motorowerem można jeździć maks. 45 km/h.
Jak masz zamiar jeździć 45 km/h , to właściwie wszystko się nada :-) A plastiki są tandetne ,poczytaj sobie na forach. Pękają podczas jazdy , bo wtedy występują ogromne wibracje. I nie mów , że dziura miedzy silnikiem a plastikami jest słabo widoczna , bo jakoś każdy kto widział Zippa , od razu zauważy tę dziurę.
@madi racja porównując myślałem o tym a dalej o skuterze zwykłym >.< Mój błąd. Co do tych ,,nie tandetnych plastików" To lepiej poważnie to przemyśl. Ja też uznałem, że w chińczyku plastiki nie są wcale takie złe itp. Spróbuj rozłożyć i zmontować. Jakość wykonania wtedy jest najbardziej widoczna. I chociaż chwalę sobie mojego zippa to plastiki są czymś za co powinni zostać zamknięci.