Zipp Parco - spalanie.

Siema. Mam takie pytanie czy spalanie 3,5 l/100 to normalne bo coś mi się wydaje że nie... Jak ustawić gaźnik tą śrubkę z boku dokręcić czy odkręcić dodam iż była odkręcona na 3,5 obrotu...Skuter bez blokad jedzie 75km/h ...

jak to 2T to w normie. Jak 4T to sporo.

to nie jest 2t ... 4T jak go wyregulować żeby mniej palił a na mocy nie tracił ?

Zgodnie z instrukcja regulacji gaznika. Google pomaga

nie mam papierów od niego poza dowodem rejestracyjnym ... Tą śrubkę trzeba wkręcić czy odkręcić wiecej żeby miej paliwa bral a wiecej powietrza ?

nie mam papierów od niego poza dowodem rejestracyjnym ... Tą śrubkę trzeba wkręcić czy odkręcić wiecej żeby miej paliwa bral a wiecej powietrza ?

wpisz w google lub wyszykiwarkę tu na stronie hasło *regulacja gaźnika* i nie wymyślaj opowieści o śrubkach. Zajmuje to mniej czasu niż pisałeś to pytanie.
Tej śrubki nie trzeba wykręcać czy wkręcać tylko trzeba wyregulować żeby było DOBRZE.

to znaczy że dobrze ustawiłem gaźnik lecz spalanie dalej nie spadło ciągle 3,5 l... Skuter chodzi bardzo dobrze na gaśnie, koło się nie kręci na wolnych, nie dusi się na starcie... tylko nie wiem skąd takie spalanie ??

Ustaw sobie iglicę na środek, powinno być optymalne spalanie wtedy.

nie mam trzech wycięć na iglicy tylko jedna jest i na niej jest segier ...

Spróbuj dać go trochę w górę, to powinno ograniczyć spalanie. Na google znajdziesz sporo zdjęć, to "na oko" może ustawić.

Że niby jak w górę ? Jak myślicie da coś zmiana iglicy na tą z regulacją ? Zadziwia mnie fakt że niby parco wersja ekonomiczna miał palić ledwo ponad 2 a teraz łyka 3,5 z hakiem nawet ... Wszystko w oryginale poza tym iż wywaliłem tą siatkę z filtra powietrza i zostawiłem na pół zaklejoną plus ponad 10 v-max .

Zobacz w necie, google podaje obrazki jak to wygląda. A jak nie pomoze to zmień na taką z ząbkami to bedzie łatwiej regulować.

A takie spalanie masz w mieście czy poza? Manetka do końca odkręcona? Jeździsz krótkie odcinki czy dłuższe?

Nie wiem czy jest sens zmieniać iglice skoro na tej dobrze chodzi tylko za dużo pali... Znaczy jak jeżdżę to manetka do oporu praktycznie ciągle 60 km/h prawie z licznika nie schodzi...Poza miastem :P