Witam. Mam maly problem z moim zippem a mianowicie jechalem na stacje benzynowa zatankowac, nastepnie odpalilem skuter zeby podjechac do sklepu zeby zrobic zakupy, gdy wrocilem skuter juz nie odpalil i nie odpla do tej pory. Nie mam juz pojecia co moze byc nie tak dlatego pisze do was o pomoc co moze byc nie tak.
iskre sprawdź, świece sprawdź czy nie zalana. Może syf zalałes i gaźnik/filtr paliwa zatkany.Może kranik sie zawiesił.
za boga nie wiemy czy kręci rozrusznikiem czy daje sie kopać, czy masz prąd w akumulatorze..a ty chcesz pomocy.
Wiec tak. Kreci rozrusznikiem, kopac mozna ale ciezko (odkad jest ten cylinder to tak jest), iskra jest, paliwo dochodzi, zalozylem juz inny modul, swiece i ustawialem zawory i dalej nic. Cylinder to airsal 80cc ale głowica nietety od 50
Nie wiem co moglo sie stac. Wszystko bylo dobrze. Pojechalem zgasilem i juz nie odpalil.
jak jest iskra to nie może nie odpalać
No to to ja wiem :) dlatego to jest dziwne. A jest mozliwpsc zeby nagle ta chińska cewka padla i daje za male napiecie?
skoro jest iskra i jest odpowiednio mocna to raczej nie tu
Jutro jeszcze raz wszystko po sprawdzam. Prosze o podsuwanie mi jakis podpowiedzi. A czy klin na wale mógłby sie zerwac w 4t? Pytam poneważ sie jeszcze nie spotkałem
Wlej pod świece 2 - 3 ml benzyny jak zapali na chwilę i zgaśnie to pewnie gaznik paliwa nie podaje to przeczysc wszystko
sprawdź czy się zębatka na walku rozrządu nie przestawiła.duża dziuira w zębatce ma się pokrywać wycięciem w wałku pod łożyskiem kawałek wycięcia widać
Rozrzad zgadza sie idealnie. Paliwo gaznik podaje bo swieca mokra.
próbuj go bez filtra powietrza odpalić
Próbowałem i nic z tego. Gaznik też już czyściłem i wykręciłem śróbke o półtora obrotu. Zawory ustawione. Iskra też jest na dwóch świecach: irydowej i zwykłej. Moduł też zmieniałem i nic, nawet nie pyrknie. Może kabel WN?