ZIPP Parco 4T - dusi/dławi się

Mam nowego prosto z salonu Zippa Parco 4T, przejechane raptem 240km... niestety od samego początku skuter na zimnym silniku gaśnie, a podczas jazdy trzymając manetkę gazu przyśpiesza po czym dusi/dławi się prawie gasnąc i za moment znowu przyśpiesza i tak w kółko. Na ciepłym silniku występuję to znacznie rzadziej aczkolwiek również występuje. W dniu wczorajszym wymieniłem świecę zapłonową (NGK CR7HSA) i niestety nic to nie pomogło.
Jakieś pomysły co się dzieje i jak tą cholerną usterkę usunąć???

owszem - oddaj do serwisu w salonie :) skoro od samego początku coś nie gra niech Panowie łaskawie ruszą dupy i podziałają ;)

Witaj! Też Zakupiłem skuter Zipp PARCO 4T mam Tą sama usterke. Byłem w salonie tam gdzie zakupiłem skuter sprawie naprawienia. Mechanik wymienił mi modum ale po jakimś czasie znowu sie pojawiła ta ustarka nie wiem co robic.

witajcie! ja mam też ten skuter mam pszejehane około 1400km i miałem ten sam problem ale dałem do serwisy na gwaranci w sieniawie w woj podkarpackim i po zdejmował mi blokady idzie 80km/h jest zrywny mam wymieniony filtr paliwa to dużo daje bo ma większą pszepustowność paliwa i mam wymieniony moduł na sportowy nie miałem wolnyh obrotuw to coś mi wymienił tylko nwm co a teraz zrobiłem około 300km i do tej pory hodzi polecam zdjąć blokady i zmienić filtr paliwa ja dałem za nie go 7zł to nie dużo sory za błendy z polaka mam pałe także wiadomo ;)

Hej! MARKER0111 Też mieszkam Na Podkarpaciu mogłbys mi powiedzic I podac Nomer tele. do tego Salonu. Z Góry dzieki . Mam tą samą Usterke nwm co mam zrobic . Dławi sie Gasnie . :( mam 1600km przejechane

Mam ten sam skuter, przebieg 2630 km, u mnie to nei występowało. W twoim przypadku może być to wina regulacji gaźnika lub coś z filtrem powietrza