Witam, posiadam skuter Zipp GP500 lub inna nazwa tego skutera Zipp Quantum 4T. Ostatnio znalazłem sobie fajną pracę na wakacje i nawet dobrze płatną, dlatego postanowiłem za te pieniądze zmodyfikować parę części w skuterze.
1) W filtrze powietrza jest taka guma która zmniejsza przepływ powietrza (blokada, link do obrazka podam na samym końcu tematu). Jednak gdy ją ściągnę skuter przy się dusi przy mocniejszym przekręceniu manetki. Stwierdziłem iż jest to zła mieszanka gdyż jest za dużo powietrza a za mało paliwa dlatego najpierw chcę zająć się filtrem paliwa. Doradzicie jakiś? Większy niż standardowy no i fajnie by było gdyby był kwadratowy. Ile będzie on kosztował?
2) Skończyłem zabawę z kolankami itp. do oryginalnego tłumika i podjąłem decyzję iż wmontuję tłumik przelotowy. Widziałem w jednych sklepach tłumiki po 130 zł (link do tłumika podam na samym końcu tematu). Jednak nie wiem czy będzie on dobry. Polecacie jakiś? Ile będzie kosztował?
3) Rozmyślam nad stożkowym filtrem powietrza lecz tata mi go odradza bo bardziej charczy i dużo gorzej się zanieczyszcza co przechodzi na inne części silnika. Jednak jak sobie tak pomyślałem, jakby tak przyspawać jakąś rurkę do gaźnika (tam gdzie wychodzi wylot na filtr) i wygiąć ją tak aby stożkowy filtr powietrza znajdował się tuż nad kopniakiem tak jak to jest ze zwykłym filtrem powietrza? Co o tym sądzicie? Macie jakieś pomysły?
4) Chciałbym aby mój skuter dostał trochę mocy przyśpieszenia. Niby po prostej potrafi osiągnąć te 80-90 to strasznie wolno do tego dochodzi, pod górki nawet muszę się czasami zbierać po 20-30 km/h a to nie jest zabawne ;c. Kiedyś byłem ze znajomym na mieście, jechaliśmy sobie autem spokojnie te 90 a tu nas wyprzedza gościu tym samym skuterkiem co ja mam tylko starszy model (chyba jakoś o 2 lata. Mój jest 2012).
To jak, pomożecie? LINK DO BLOKADY FILTRA POWIETRZA (http://www.skuteryostrow.pl/porady/filtr.jpg) LINK DO TŁUMIKA PRZELOTOWEGO (http://allegro.pl/tuning-tlumik-przelotowy-4t-gy6-zipp-wilga-romet-i4380481528.html)
PS. Nie piszcie mi że za tłumik przelotowy, policja może mi wlepić mandat i zabrać dowód bo to jest śmiech na sali ;). Owszem policja ma takie prawo, ALE TYLKO WTEDY GDY DŹWIĘK TŁUMIKA PRZEKRACZA 98 dB :)
1. Dyszą w gaźniku a nie filtrem 2. olej tłumik. szkoda kasy 3. Zamiast stożkajak musisz kup sobie airboxa tuningowego lub od większej pojemności.bedzie cicho i bezpiecznie. aleprzy seryjnej pojemności wywalenie zwężki i regulacja wystarcza 4.napraw sobie prękościomierz. chcesz osiągów to zwiększ pojemność i jakośc cylindra (i okolicznych gratów)
@Wombat, spoko, wielkie dzięki. Mam tylko pytanie. W jakim celu mam naprawiać sobie prędkościomierz? Sprawdzałem ze znajomym v-max skutera w sposób że on jechał obok mnie samochodem bo u mnie na liczniku jest tylko max 75km/h a na razie nie mogę dorwać żadnego pasującego licznika z max wartością np. 100 km/h. Co do cylindra, owszem, myślę czy nie wstawić 80ccm lecz jednak się zastanawiam nad tym. Nie chce katować mojego piździka jazdą po 100km/h przy tak małych kołach a mi tutaj bardziej zależy na przyspieszeniu a dodam iż skuter według dowodu rejestracyjnego waży 106kg. @H2O, no cóż xd. Nie każdy jest profesjonalistą ;)
Prędkościmierz musisz sobie naprawić bo ci źle pokazuje. zmierz tą prędkość GPS-em a nie samochodem jadącym obok, komórka wystarczy. 75km/h to może w wielkich bólach po 2km prostej poleci ale 90? Zbyt to optymistyczne przy tej mocy, masie i oporach i nie na cylinderku 50 w 4T (jeszcze w 2T to bym w te 75 chętniej uwierzył przy pościąganych wszystkich blokadach. Cuda sie w tej dziedzinie nie zdażają. Tak po prostu. Tu masz gościa z 4T tylko na cylindrze 80cm.TEŻ idzie 80-90 jak twój a obrotomierz ledwo 8000 pokazuje. To generator fantazji a nie sensowne wskazania http://www.youtube.com/watch?v=b3LnPNDORDc
tutaj seryjne też taka mocna http://www.youtube.com/watch?v=xIGmIa-ict0 fruwa po 75km/h a ludziki w komentarzach piszą że im takie same max 65 lecą. Zresztą liczniki w quantumach to znana jazda jest. Więc komórka, gps i jedziesz...
Blokad nie mam żadnych, musiałem wymienić moduł na jakiś sport van czy coś takiego. Jedyna blokada to tylko ta guma w filtrze powietrza która zmniejsza przepływ powietrza. Spoko. Na razie pada to nie sprawdzę ale tylko się rozjaśni to idę sprawdzić. Odezwę się po sprawdzeniu.
Miałem tego skutera. Blokadą jest tylko moduł. Żeby to jeździło to trzeba wyminenić cylinder 80cc i wariator ewentualnie dysze w gaźniku. Jeżeli zrobisz to na markowych częściach typu: Cylinder airsal i wariator malossi multivar to 85km/h masz gwarantowane i spalanie nie większe niż 3.5l/100km. Tak u mnie było na tych częściach. Pamietaj ze przy wymianie na markowy cylinder trzeba zmienic wal. Jak chinski cylek kupujesz to walu nie ma sensu wymienic bo to i tak mocy nie ma.
Co do tej blokady w module wiedziałem. Nawet miałem taki kabelek, jak go rozłączyłem, mogłem osiągnąć max prędkość. Ale pojechałem do mechanika, powiedziałem co i jak i usunął mi ten kabel i moduł mi zmienił na jakiś "szportowy" bo tamten był zepsuty i były problemy z nim. A i co do tego tłumika przelotowego, co pisał Wombat (szkoda kasy), choćby nie wiem co i tak go założę. Widziałem dzisiaj w sklepie nowe silniki 110ccm 4t. Co o nich sadzicie? Dobre są? Najtańszy widziałem 900 zł.