witam mam problem z moim zippem basic 4t problem jest taki że założyłem cylinder i tłok stary 50cc a wcześniej miałem 65cc i ten 65cc mi się zatarł tłok i cylinder był porysowany i wymieniłem na ten stary 50cc i jak założyłem wszystko poskręcałem i wogule nie ma mocy najwięcej jedzie 40 km/h co to morze być za przyczyną że skuter taki jest słaby wymieniałem dyszę,filter powietrza i to samo wie ktoś co to morze być
moRZe słaba kompresja?
odpala normalnie na zimnym jak i na ciepłym kopka ma opór
Chłopie zakładasz kolejny temat w tej samej sprawie chyba już trzeci z kolei - LITOŚCI !!!
W poprzednich tematach większość Ci radzi:
Zmień cały komplet cylinder,tłok,pierścienie i.t.p.
A ty z uporem maniaka ciągniesz ten temat.
to zmieniłem cały komplet i mam problem a ty Padalec masz jaki problem to daj na luz od tego jest ta strona skuterowo.com
wie ktoś co może być nie tak że po wymianie cylindra i tłoka jedzie 40 km/h najwięcej i wogule brak przyspieszenia taki muł jest
A zatarł się bez powodu?
Może coś z tego cylindra dostało się do środka silnika? Pompa oleju nie daje już rady i łożysko korbowodu szlak trafił? A co z głowicą? Może źle złożyłeś rozrząd?
A zatarł się bez powodu?
nie było oleju uszczelka od cylindra przepuszczała a ja wymieniłem na stary cylinder i tłok i nie mam mocy skuter nawet przyspieszenia niema najwięcej jedzie 40 km/h coś nie tak jest tylko nie wiem co
i jak wie ktoś
i jak wie ktoś
?
Dobrze wszystko złożyłeś? Zawory wyregulowales?
wszystko dobrze złożone
chyba nie, skoro od 5 miesięcy skuter nie działa jak powinien...
jak od 5 miesięcy ?
Bo od 5 miesięcy pytasz o to samo?
bo nikt nie odpowiedział