Witam, pisałem już tutaj kilka tygodni temu o moim problemie. Poradzono bym sprawdził zawory i tak zrobiłem. Ustawiłem je na szczelinomierzu 0,05mm. Dodatkowo wymieniłem membranę bo poprzednia miała dziurę oraz kupiłem nową gąbkę do filtra powietrza. Mimo tego skuter osiąga prędkość zaledwie 45km/h (miesiąc temu było 75km/h). Próbowałem ustawiać iglicę w różny sposób - Gdy jest ona ustawiona najwyżej jak się da jest bardzo dobre przyspieszenie jednak gdy dam cały gaz bardzo muli więc muszę trzymać gaz do połowy i wtedy wyciąga 45km/h, gdy ustawiłem najniżej to całkowity dramat, po środku nie muli ale nie ma przyspieszenia i po długim czasie osiąga 45km/h. Nie mam bladego pojęcia co zrobić...Dzięki za odpowiedzi
to szukaj przyczyn głębiej - starte rolki wariatora, zużyty pasek aż do pomiaru kompresji i oceny zużycia cylindra
Miałem podobny objaw w 50ccm 4T i wystarczyło zdjąć osłonę z rurki dolotowej filtra powietrza (gumowa rurka doprowadzająca powietrze do filtra a na jej końcu kratka)... Była tam taka plastykowa kratownica i dławiła silnik.
Wszystkie problemy - jak ręką odjął i do tej pory (będzie jakiś rok) nic się nie dzieje a skuter osiąga swoje 75km/h.
B4rtek miałeś racje...takie gówienko a tyle problemów, wyjąłem tą krateczkę i wszystko śmiga jak dawniej dzięki