Zipp Basic 4T dymi na czarno

Kolegi Zipp Basic (nie był docierany tylko od 0km już 80 km/h :D) kopci na czarno po zdjęciu zawirowacza spalin a dokładnie przytakniu (palcami). Na palcu został czarny osad po przygazówce? Czym to może być spowodowane? Skuter ma wciąż zrywa i leci na lite 70km/h

Spala olej czyli poszedl pierscien zgarniajacy, moze byc nawet pekniety

Nie będę zakładał nowego tematu bo po co,do rzeczy chiński cep niedorobiony kopci i na siwo i na czarno zależnie od humoru jaki ma aby mnie wkur... ,jeszcze z czymś takim się nie spotkałem a wiele 4t china miale [ok 50+szt] wszystkie remontowałem i sobie i innym,otóż sprawdzone komplet nowy na 50cm cały z uszczelkami itp,drugi nowy zestaw na 80,trzeci dzisiaj na 80 takie
http://allegro.pl/cylinder-glowica-skuter-4t-80-ccm-47-mm-z-grafitem-i5048686272.html
i 4 głowice nówki z zapasów własnych, a ten mściwy ch.j kopci jak kopcił[paliwo nowe dziś kupione a zbiornik serwisowy] miał ktoś już taki przypadek,słyszał o takim przypadku,skąd ten olej bo mnie już ch.j szczela 12 razy go rozbierałem i składałem,a jak ktoś nie w temacie to naprawiam skutery i motocykle ładnych parę lat i nie spotkałem się z czymś takim

Poproś ładnie, może rzuci palenie... albo choć na mentolowe przestawi :-)))

Chyba raczej egzorcysta bo to nie logiczne jest,nie ma po prostu którędy ten olej brać,taka magia,ale czekam na dalsze wpisy:)

No to już tylko Druid Ci został...
Pomogłem jak zwykle :-)))

Albo padł Czurrorobotonoszyzer albo Chronokalgulator :D

A może Twój pojazd myśli, że jest 2T? :P
-
A tak na poważnie wiem, że masz doświadczenie, ale może się zapomniałeś i masz ustawione zamki pierścieni w jednej linii?

Deep_Nothing... napisał:

A może Twój pojazd myśli, że jest 2T? :P
-
A tak na poważnie wiem, że masz doświadczenie, ale może się zapomniałeś i masz ustawione zamki pierścieni w jednej linii?

Nie no ta jak zapomnieć wyskoczyć przed a potem bujać się z wózkiem:D
rozkminiłem tego dziada,poprzedni właściciel wspawał przegrody w wydechu 'po swojemu' ten brał mu olej i tam się zbierał, rozprułem usunąłem jego patenty oraz syfu co nie miara i prawidłowo pospawałem i git ani dymka:)

Geniusz ;-))

arasz74 napisał:

Geniusz ;-))

No i połechtałeś moją próżność:D

Podobieństwo do znanych postaci jest czysto przypadkowe... ;)))

Czysto :-)))))))))))