Witam, mój problem ciągnie się już od ok. 2 lat. Mianowicie mam ogromny problem z elektryką w moim Astec'u. Kable się "utleniaja", poprostu w miejscach gdzie kable są łączone (moim zdaniem strasznie tandetnie bo co to za łączenie kabli przy pomocy kawałeczka metalu i taśmy izolacyjnej przyklejonej zreszta tak ze lepiej chyba jakby jej nie bylo bo tylko tam sie wilgoc zbiera) tak samo jest przy wtyczkach do przelacznikow przy kierownicy, kable poprostu sie urywaja. Co z tego, ze wymienie kawalek kabla jak on za chwile w miejscu laczenia znow poprostu zniknie pozostawiajac po sobie tylko bialy pyl. A dzis wszystko oprocz rozruszniak odmowilo posluszenistwa bo czerwony (cienki) kabel idacy od akumulatora zapalil sie ... zrezzta nie ma co sie dziwic jak tu "co drugi kabel byl 5 razy laczony". Ktos pewnie by napisal zeby sobie kupic nowe kable. Spoko ale niestety nie jest to takie proste, nie natknalem sie od 2 lat na ani jeden skep w ktorym mozna by bylo kupuc te kable. 2 razy udalo mi sie kupic uzywane w tym jedne z nich poprstu nie pasowaly byly od innego modelu, a drugie posluzyly ja wiem moze kilka miesiecy. Sredno raz na 2 tygodnie musze rozkrecac skuter i szukac przyczyny dlaczego np. nie dziala lewy kierunek, dlaczego nie dziala przednia lampa. Moja lutownica nie przestaje chodzic, a skuter moglbym rozkrecic i zlozyc z opaska na oczach, jest to co najmniej wkur... I w tym miejscu wlasnie chcialbym was prosic o pomoc. Być moze znacie jakies dobre sklepy w ktorych mozna by dostac takie kable, moze u was w miescie jest taki sklep (bo jak wiadomo nie kazdy ma strone internetowa). Piszcie, dzwonicie, kazda pomoc napewno mi sie przyda. Dzieki. Wieczorem podesle zdjecia z wtyczkami, dlugoscia wiazki
Jest to Zipp Astec 2007 rocznik
tel. 516-180-544
GG 11645289