Czy ktoś z Was myślał o wstawieniu swojej maszynki do pokoju na zimę? Ja gdybym miał miejsce i nie miał małego dziecka oraz nie jeździłbym to bym tak zrobił. Wiem, że żona śmiałaby się, że mam zabaweczkę ukochaną w domu ale co tam... Pogrzebałoby się, pokombinowało, porozbierało, poczyściło...
Kisiu ja do pokoju przynosiłem silniki Jawa 223 sztuk 2 i Dezamet 023 sztuk jedna. Kilka lat temu. Kładłem na podłodze i rozkręcałem. :)
madi napisał:
Kisiu ja do pokoju przynosiłem silniki Jawa 223 sztuk 2 i Dezamet 023 sztuk jedna. Kilka lat temu. Kładłem na podłodze i rozkręcałem. :)
wiem cos o tym, fajnie sie tak robi :)
Ale po co? W charakterze ozdoby?
Jak to po co?
Skoro ukochana żona jest w domu, to co z ukochanym skuterem. Ja potrafię to zrozumieć, choć nie potrafię przekonać swojej żonki.....
No jak to po co? Żeby ukochany Bzyczek pobył trochę ze mną i żebym rano gdy się budzę zaraz po żonie i dziecku widział Jego:-D Żeby można było zawsze coś sobie grzebnąć czy porobić...
Ja też miałem w domu różne silniki. Robiłem szlifierki z silników od odkurzaczy i latałem po ogródku z żarówką wielką jak głowa:-)
e tam, od razu grzebać......
Wystarczy rano i po pracy popatrzeć! i już fajniej się robi. Cieplej.
Nom, właśnie. Może się nie jeździ ale ciągle jest...
niestety pomieszczenie musi być wentylowane
opary z oleju, paliwa, wydechu i opon dość specyficznie wonią
co innego maszyna rozebrana do śrubki i wyczyszczona
Tak. Co do wentylacji to oczywiste. Ja gdybym wstawiał skuter do pokoju wyciągnąłbym najpierw zbiornik paliwa, przewody paliwowe i kranik. Co co oleju to nie byłoby problemu. Opony chyb dobrze się już wywietrzyły:-) Nie wiem co tam jeszcze musiałbym wyjąć... Może zapach z przekładni dałoby się wyczuć?
Czy Wy też macie wrażenie, że oleje: Castrol Power1 Racing 2T, Castrol ActEvo Scooter 2T i Mobil Racing 2T czuć jakby delikatnie miętą? Bo mi się wydaje, że trochę tak. Dałem żonie powąchać i powiedziała, że pi***olę głupoty...
olej przekładniowy strasznie śmierdzi, ale z przekładni ten zapach nie ma prawa się wydostać ;)
Lukario napisał:
olej przekładniowy strasznie śmierdzi, ale z przekładni ten zapach nie ma prawa się wydostać ;)
smierdzi? pierwszy raz cos takiego slysze
Aż z ciekawości przyniosłem z balkonu butelkę z Hipolem. Zapach... Olej jak olej. Zwykły zapach oleju. Ewentualnie z cylindra lub cześci z wałem korbowym może wydobywać się zapach benzyny...
"Czy Wy też macie wrażenie, że oleje: Castrol Power1 Racing 2T, Castrol ActEvo Scooter 2T i Mobil Racing 2T czuć jakby delikatnie miętą? Bo mi się wydaje, że trochę tak. Dałem żonie powąchać i powiedziała, że pi***olę głupoty... "- Kisiu wprawiłeś mnie w dobry humor z samego rana :)))
A dziękuję i cieszę się z tego, że.
Ja już Bzyczka mogę sobie wstawić jako mebelek...