zico simpli

Witam, ostatnio odwiedziłem kilka sklepów, i w oko wpadł mi skuter zico simpli za 4600, sprzedawca bardzo go polecał, mówił że silnik pochodzi z hondy, skuter jest bardzo dobry ble ble ble jak to zawsze sprzedawcy polecają… Skuter wpadł mi szczególnie w oko tym, że mogę mieć zico simpli nowe z silnikiem nie chinskim o mocy 4,4 km, a nie używaną aprilie sr50 z włoch z przebiegiem ok. 10000 - 15000 km, jak nie większym(raczej, bo włochy to katy ;P), ale z silnikiem mocniejszym o 0,1km. Jaka jest wasza opinia nt. tego skutera?, czy to nie jest czasami typowa chinska podróba, tak jak kingway, romet itp., czy może cos lepszego???, proszę o szybką odpowiedz, ponieważ zależy mi na czasie

O jezu człowieku żal. Sama nazwa juz powinna cie nakierować ze jest to chińskie padło. za 4600 to taki zajebisty sprzet markowy mozesz mieć ze hoho, aerox, runner i to nie stare tylko swieże rocznikowo

silnik nie jest hondy, tylko jest produkowany na licencji hondy, a to duża różnica :roll: za 4500 masz piaggio zip nowego :roll: a używanego piaggio zipa SP dostaniesz na 4300 :stuck_out_tongue:

no właśnie nowego Piaggio Zip za ta kasą możesz mieć?

czyli ten silnik to jest sciema? nie ma 4,40 km?? ehh szkoda… a to nie jest zbytnio chinska marka bo się dowiedziałem że zico to jest oddział zipp mający robić ekskluzywne skutery, i że marka jest polska, a całe wykonanie go odbywa się państwie Taiwan :], myslalem ze ta marka to cos takiego jak kymco…, no dobra pomysle nad tym, i albo go kupie albo używke gilere albo cos… szkoda że nikt w okolicach nie ma sprzętu z tej marki bo bym się popytał o awaryjność i przejechał tym :stuck_out_tongue_winking_eye:

Nie patrz na to co mówił sprzedawcy bo to jest śmiech na sali (mi mówili, gdy kupowałem CPI, że to marka kanadyjska :587: ) I uwierz mi, że nawet SR, która ma 10- 15 tys nabite, będzie lepsza od chińskiego “skutera”. Także posłuchaj kolegów wyżej i mnie i kup coś porządnego, firmowego (za tą cenę dorwiesz bardzo młody skuter).

żal mi Was od samej góry do dołu;/ Ale pierdolicie farmazony nie znając się nawet gram na skuterach;/ Przykro mi że w Polsce są tacy ludzie;/ Ale co zrobić - głupi naród…

Ooo jakiś ty obczytany :shock: Pierdol co chcesz ale czy te twoje zipki czy inne huje móje dzikie weżę mają jakiś wygląd?: wstyd tym jeździć Aerox SR F12 to maja wyglady i się super jeździ

odwiedziłem samą fabryk? i rozmawiałem z kilkoma osobami serwisującymi Yamahy, Aprilie, Zipy, Keeweye i inne Chiżńczyki

Odkąd yamaha i aprilia to chińczyki :?:

Jak dla mnie świetne podejście do klienta

muszę się prosił żeby ktoś to kupić żeby nie byli stratni, Ty jak sprzedajesz samochód, motor to mówisz że to złom??? NIE!! Zachwalasz go. :569: Zastanów się trochę co Ty piszesz

Hhahahahahaha xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Taka reakcja starczy? :lol:

Po zdjęciu pierwszej blokady pojedzie Ci jakieś 80km/h. Resztą blokad można zdjąć po skończeniu gwaracji. Mój kolega zrobić tuning w Zico Rooster (podobna budowa, tylko troszkę mniejsza moc) i teraz śmiga mu 115km/h. Dziwne?

Po zdjeciu pierwszej blokady 80! Hahahahha xDDDDD Tutaj widzimy znany objaw u chińskich bajkopisarzy :lol: :lol: Te tajemnicze, niezliczone ilości blokad… To pewnie po zdjęciu ostatniej idzie ze 160, coś :lol: 115! No patrzcie, takie jaja… Chyba na HighEndzie i seryjnym liczniku :mrgreen: Hardy, szkoda mi czasu tracić na dyskusje z Tobą… :lol:

Kurwa nie pierdol mi tu że jakiś chiżńczyk jest lepszy od aprilli albo yamahy.chiżńczyk 115 śmieszny jesteś widocznie że nie znasz na skuterach ani trochę :evil:

:509: :509: :509: Panie szanowny Hardy :smiley: Raczej każdy wymysli te głupoty, co na skukaże? w klawiatur? :smiley: Wszystkie części pasują z Yamahy do “Zico”? Prawda- wszystkie oprócz sworznia tłoka, wału, wariatora, magneta, cewki zapłonowej i sprzęgła z korektorem w sumie. Pasuje bo te twoje Zico to REPLIKA Minarelli. I proszę nie wkręcaj ludziom że to silniki Yamahy, jak one nawet nie le?aży obok oryginalnego, porządnego silnika. Zresztą Yamaha by nie pozwoliża nigdy włożyć swojego silnika do tajważ?skiego główna. Po prostu za bardzo się podjaraże? tym, co ci powiedzieli w “fabryce” lub “serwisie”. Odblokowany Aerox wcięgn?l by nosem odblokowanego Zico. Odblokowany leci 80? Chyba wg. jego licznika :DDDDD

Drodzy forumowicze Uważam, że do końca nie macie racją niektóre chinczyki jak je nazywacie to nie tylko kawałek tandetnego plastiku i silnik od kosiarki:D Niektóre są naprawdę fajne wiadomo, że nie maja takich osiągów jak Aerox czy Speedfight (oboma jeździłem) ale też jeżdżą to całkiem fajnie. a niech wam pierdolnie w tych skuterach pasek to do Aeroxa kosztuje 120 zł a do chińczyka 30 zł. Plastiki do Aeroxa cały komplet kosztuja 1400zł a do chińczyka 500zł. chinczyki mają swoje wady ale nie sa zże i niektóre są naprawde fajne choc by Zico Simpli:D

J3RO pewnie masz Zico Simpliż

JAro co do części masz racje ale nie wiem czy zauwazyles ale yamahy, gilery itp nie psuja się az tak ciężko zeby zbankrutowac przy naprawach. Przez ten czac co wymieni się jeden pasek w aeroxie to juz 4x wymienisz w chinczyku

Mój qmpel ma Questa Kinroad’a jakoś tak i tak go katuje ale skuter dale jeździ… ma z 10tył pewno wyłamał mocowanie przy karterach plastiki itp ale skuter dalej chodzi nie było awari przez którą by nie odpali ! ;o sam się dziwie Ale nie zmienia to faktu że Yamaha i Aprillia to jedne z najlepszych marek… Honda itp A to że mówił że na licencji hondy silnik może z przed 50 lat … plany mają… to jest pic tak jak u nas gadają w Max-Carze… Ja - Chce niezawodny skuter Sklep - Bierz pan CPI jest lepszy od SpeedFighta mniej zawodny itp Pytanie Ja - Czy lepiej wydech sportowy czy kolanko samo odblokowane Sklep - Bierz od nas kolanko wydech tylko zamula skuter bla bla…

120zł to może kosztuje pasek, ale kevlarowy :lol: paski do roxa i innych skuterów też dostaniesz za 30zł ale to zupełnie inna jakosą niż np. pasek za 60:P

z częściami nie jest tak jak piszesz kolego!!! Większości podróbek to silniki na bazie minarelli, więc większość rzeczy od oryginału pasuje- więc ceny te same co do Yamahy! części są mniej więcej w tej samej cenie co do firmówek!!!