Zgubione klucze do skutera

Witam,
Mam ogromny problem, ponieważ nie jeździłem na skuterze od około 3 lat, kiedy miałem przebitą oponę i teraz miałem chęć, aby pojeździć, aż tu nagle okazało się, że klucze gdzieś zginęły. Nie znajdę ich już na 100%, szukałem wszędzie po domu.
Sprawa wygląda tak, że pasuje mi dorobić kluczyki, bo od kufra, do baku i do bagażnika pod siedzeniem miałem ten sam kluczyk, co do stacyjki i dlatego zależy mi na dorobieniu klucza do stacyjki. Czy jest taka możliwość, na podstawie przyniesienia do jakiegoś serwisu samej stacyjki i czy dorobią klucze?
Skuter to REX, stary rocznik, bo bodajże 1997, niemiecki skuter. Dodam, że skuter nie jest zarejestrowany, bo mieszkam na wsi i miał na celu jazdę bez wjeżdżania na ulicę i czy to nie będzie problem przy serwisie skutera.
Proszę o natychmiastową pomoc.
PS. Jakie by były ewentualne tego koszty?
Pozdrawiam, Dinson

Dorabia sie na podstawie klucza starego. Musisz kupic nowa stacyjke i zamki

Kurde, do wszystkiego? Nową zatyczkę do baku i pod siedzenie? Mam stary skuter, jest wart najwyżej 100zł, opłaca się?

Nie stacyjka nowa (jeśli znajdziesz) kosztuje od 50zł do 100zł

Wiem, ale czym później będę otwierał bak, albo bagażniki? Sama stacyjka to żaden problem, a jak to zorganizować, żeby wyszło jak najtaniej. Jeśli dałoby się dorobić klucze do stacyjki, którą bym zaniósł do serwisu, byłoby fajnie...

Można dorobić kluczyk do stacyjki, sam tak robiłem w swojej Vitalce, a zapłaciłem 100 zł za 2 kluczyki.

Czyli jednym słowem, jak przyjdę ze stacyjką do jakiegoś serwisu, dorobią mi klucze do niej?

Jednym słowem TAK, z zastrzeżeniem, że nie byle zakład z supermarketu (choć może i oni też potrafią?) tylko specjalizujący się w dorabianiu kluczyków do aut (ja w takim właśnie dorobiłem).

Ok, podsumowując... mam iść do jakiegoś zakładu, co dorabia klucze do samochodów ze swoją stacyjką i oni mi to zrobią?

Tak. Google. Szukaj. Stacyjka w rękę. Kilka godzin i po sprawie.

Dzięki lucek71. Pozostałych proszę też o inne rady, w najbliższym czasie skorzystam z opcji lucka.

Spoko od tego jest forum :)

Jak on nie był odpalany 3 lata to już się domyślam jak super bedzie chodził i odpalał. Na pewno:
1. Oleje do wymiany
2. Paliwo do wymiany na nowe
3. Czyszczenie filtra powietrza
4. Nowy filtr paliwa
5. Regulacja gaźnika

Wiem o tym :)

Panowie. Dziś zawiozłem stacyjkę wyjętą do gościa, co dorabia klucze i mówi, że jeśli nic nie jest w środku uszkodzone, klucze będą już na jutro. Za 2 klucze i robotę będę mu winien 60zł, napiszę jutro, czy udało się.

Dobra fakt zrób jak pisali wyżej.

P.S W moim tak nie zrobisz ;-) Wystarczy pomyśleć i nie da się tego obejsc :p

Tak i może jeszcze napisz jaki to kabel, gdzie się znajduje, i o której godzinie twój skuter stoi na parkingu. Człowieku o takich rzeczach się nie pisze... Chyba nie chciał byś aby twój skuter ukradli w taki sposób co napisałeś?

izdebski12 napisał:

Tak i może jeszcze napisz jaki to kabel, gdzie się znajduje, i o której godzinie twój skuter stoi na parkingu. Człowieku o takich rzeczach się nie pisze... Chyba nie chciał byś aby twój skuter ukradli w taki sposób co napisałeś?

Skuter jest stary, stoi u mnie w domu i nie jest dysponowany :-)
Mam teraz problem panowie. Odebrałem tą stacyjkę, mam kluczyk, wszystko cacy, wymieniłem paliwo i teraz po paru godzinach kopania skuterka (z przerwami) odpala co parę kopnięć, ale po chwili gaśnie i tak jakby nie czuje gazu. Co może być tego powodem?

Wyreguluj gaźnik oraz podkręć wolne obroty

ogarnij gaźnik. tzn.: wyczyść go porządnie, wyreguluj obroty i mieszanke, wymien filterek paliwa. i bedzie cacy.:))