Na allegro spotkalem się zestawem odblokowujecym do skutera.
W sklad niego wchodzi:
:arrow: odblokowane kolanko
:arrow: dysza 57,5
:arrow: rolki 15x12 6g
Moje pytanie jest nastepujące:
Czy dysza nie jest troszkę za mala(do odblokowanego filtra powietrza) oraz rolki za ciezkie??
Proszę o porady poniewaz myslalem ze rolki maja byc lzejesze od seryjnych.
Opłaca się kupować ten zestaw??
KLIK
dysza jest za mała potrzebna jest 65
rolki sa troszku za cięzkie ja mam 5.5 g i sa git
a kolanko i tak nie pasuje trzeba je będzie samemu wygiąc troszkę
Bardzo trzeba go wygiac?A mocowania zmieniac tez trzebaż?
A i czy te rolki 5.5 dadza cos bo seryjne sa chyba 5,8??
Moze się ktos inny jeszcze wypowie…
rolki 5.5 się mijają z celem… do serii keeway najlepsze są 4.5g po zmianie na rolki 5.5 nawet nie odczujesz zbytniej różnicy.
dysza minimum 65 ale ja polecam 70/75.
Najlepiej kupić samo kolanko gdzieś niż te zestawy bo z tego zestawu tylko kolanko się przyda.
http://www.keeway-sklep.pl/product_info.php?cPath=58_106&products_id=216
Tu masz kolanko do huriciane, w tym sklepie zamów sobie od razy rolki 4.5g
i jakąś dyszę 65 lub 70 bo nie wiem jaka jest dysza do tego kolanka.
Dysza 65 wystarczy, zresztą sam taką mam, rolki to nie wiem jakie najlepiej, bo nie bawiłem się na serii z rolkami, tylko dopiero na wariu i wydechu, a kolanka nie trzeba wcale wyginać, pasuje idealnie, no najwyżej, że kalin miał jakieś ruskie
Xarmac napisał:
kalin miał jakieś ruskie :P
ja miałem to
http://allegro.pl/item617555401_keeway_hurricane_itp_tuning_kolanko_wydechowe.html
i lekko wygoiłem dosłownie kilka mm i pasuje idealnie :)
[ Dodano: 02-05-2009, 16:28 ]
Mafioz napisał:
rolki 5.5 się mijają z celem... do serii keeway najlepsze są 4.5g po zmianie na rolki 5.5 nawet nie odczujesz zbytniej różnicy.
no ja włożyłem 4.5 i sprężynki hebo niebieskie i jak dla mnie prędkość spadła a w przyśpieszeniu lekka poprawa
wg mnie dobre sa seryjne keewayowskie rolki i jest git :)
ja jak zmieńiłem na serii z 5.8 na 4.5 na odblokowanym skuterze to tylko poprawę zauważyłem. przyśpieszenie lepsze, mniej mułowaty a v-max bez zmian na dyszy 75.
wszystko zależy od skutera, ale warto kupić 4.5g tak czy inaczej.
Ok
Ale w tym sklepie nie jest napisane jaka jest ta dysza
Wie moze ktosą?
i rolki na wszelki wypadek zdecydowalem się kupić 2 komplety aby dobrze wyregulować. Teraz powiedzcie mi jaka wage tych kompletow??
:idea: :arrow: Zmienilem nazwe tematu wiec dolaczam jeszcze jedno pytanie.
Jesli bym kupil kolanko+dysza+rolki i do tego jescze dozucil sprezynki sprzegla oraz sprężynę centralna(proszę o pomoc w wyborze i czy oplaca się brac) to jakie byly by tego efekty
btw.czy do przekładni musi byc odpowiedni olej do skuterów czy zwykły przekładniowy hipol??
możesz wlać hipol ale lepiej kupić porządny olej motul’a za 14zł.
rolki kup sobie 4.5g a drugie nie wiem jak chcesz.
sprężynki do sprzęgła niebieskie hebo a sprężyna centralna może zostać seryjna.
OK
O olej się pytalem bo w sklepie keewaya nie ma a chcialem za 1 przesylka.
rolki kupie 4,5 i proszę doradzcie mi jakie jeszcze bo się w ogóle nie orientuje czy np 5g czy moze 6,5 w ogóle nie mam pojecia.
czy sprezynki duzo dadza na v-max lub przyspieszenie (sprezynki kupie te niebieskie)
a co do centralnej to jeśli bym zmieńil co by to dalo??
i jakie beda osiagiż
aaa i czy wiecie jaka daja dysze wraz z kolankiem?
możesz kupić 4.5g i 5.g.
sprężynki dadzą tylko start z wyższych obrotów.
a centralnej nie opłaca się wymieniać przy serii, a jak musisz to białą malossi lub TR +15%.
Wie ktos jaka daja dysze w sklepie keeway razem z kolankiem??
I jaki v-max mogę osiagnac z odblokowanym kolankiem, dysza, wario oraz filtrem powietrza jeśli teraz jedzie 53km/h?
realne pewnie okolo 60/65
Kolega ma to mu idzie niecałe 70km/h realne… około 68km/h… raz mu poleciał 75km/h ale to już było z lekkiej górki i z niezłym wiatrem w plecy no idzie to 68 i ma b.d.b przyśpieszenie
jak na seryjnego chinola
Kto wie jaka dają dysze do zestawu z kolankiem?
Adverion, Jaki rolki ma twoj kolegaż
On ma full serie wszystko seryjne wraz z rolkami kompletnie 0 tuningu…
A dysze to zobacz sobie na allegro jak ktoś sprzedaje ten zestaw odblokowujący i powinno pisać… ale pewnie o 10 jednostek większą niż seryjna…
Tak ale jakie wsadzil po odblokowaniu?
Na allegro jest zestaw i jest dysza 57,5 ;/
nie wiem bo on to robił na serwisie… podejrzewam że te z zestawu… bo jakie by inne mu wsadziliż?
ja mam 65 i i jest git
łatwo się reguluje i wg
weź kup kolanko z dysza na shs dokup blokadę tłoka i sam sobie z wario blokad zdejmij to myślę ze coś koło 65 poleci jak mój
A w tym zestawie jaka jest dyszaż 65?
[ Dodano: 15-05-2009, 16:47 ]
Dzisiaj dostałem info na maila.
Dysza jest 65(w zestawie razem z kolankiem w sklepie keeway.