eadem napisał:
Niedawno pytałem Mielocha co polecają bardziej dla 4T: Airsal 80cc czy Tec 90cc (z głowicą). Co ciekawe obsługa mi odpisała, że bardziej by się składali ku Airsal'owi. Po pierwsze Airsal jest nieco lepiej wykonany niż Tec. Po drugie przy Tec'u może "za chwilę" brakować części eksploatacyjnych typu pierścienie. Ciekawe.
Tec - średnia cena i średnia jakość. Części wyglądają dobrze, ale niestety zestawy tłokowe nie wzbudzają zaufania. Do 4T nie montuję Teca, ponieważ wolę dopłacić do Naraku i mam pewność jakości. Natomiast co do tańszego Teca 2T, to niestety, ale mam złe doświadczenia. Testowałem taki zestaw, jako zamiennik do dwusuwa i tłok puchł, co objawiało się dużymi spadkami mocy.
Airsal - jego atutem jest powłoka nicasilowa o nazwie Scanimet. Starsze zestawy Airsala do 2T miały kiepskie tłoki, które często 'łapały' cylinder. Problem jest taki, że uszkodzenie nicasilu kwalifikuje taki cylinder do wymiany. Oczywiście są zakłady regenerujące tuleje pokryte nicasilem, ale w skuterowych pojemnościach jest to w ogóle nieopłacalne. Obecne tłoki są podobno lepsze, ale i tak trzeba pamiętać, że cylindry nicasilowe są wrażliwe na przegrzanie i zanieczyszczenia w zasysanym powietrzu, co prowadzi do złuszczenia jego powierzchni.
Airsal jest na pewno lepszy od Teca, ale przy 4T trzeba pamiętać, że jest potrzebna jeszcze głowica i odpowiedni wałek rozrządu.