Zestaw tuningowy

Co myślicie o tym zestawiku? Taniej wychodzi niż jeszcze sprzęgło i wariator, zamiast lasera - yasuni i gaźnik

1. Cylinder Stage 6 Sport Pro
2. Wydech Yasuni R Alu
3. Gaźnik Dellorto 17,5mm

Moim zdaniem to jest lepszy wybór. Co sądzicie?

PS Załozylem ten temat bo tam nie odpowiadaliscie na moj poprzedni post xD :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Super wybór, ale do tego bym dorzucił łożyska wału S6 SKF metal/teflon i jest super :stuck_out_tongue:

A jaka cena ich?
Oczywiście jeszcze dokupiłbym sprezynke dociskowo +30% Top Racing

100-120zł…

zestaw dobry ale wario będziesz musial do tego dokupić bez waria za szybki nie będzie

Ja na twoim miejscu zamiast stage 6 sportPro, wzioł bym Malossi Sporta. Bo to żeliwo, i jak zatrzesz to możesz szlif zrobić, a ze stage 6 tego nie zrobisz, bo to alu. PZdr :mrgreen:

• Wario + Łożyska = ~2000 zł :573:

Pierw trzeba z tatą pogadać i spytać się ile kasy wyłoży, jeśli w ogóle bede mogl cos wymieniłeś :stuck_out_tongue:

Jeśli chcesz bardziej postawić na moc a nie na żywotność to oczywiście że Yasuni R
Ale jeśli chcesz na żywotność do Laserka =)
Chociaż do 70 może i Yasuni R … lepiej będzie sam bym kupił Yasuni R do mojego 50ccm gdyby były =)

A jaka żywotnośc przy tym?

A nie da rady cylinder + wydech + gaźnik bez wariatora?

Da radę, ale wario dużo da na ten setup, chyba, że weźmiesz zamiast gaźnika wario, a potem gaźnik!

Więc co lepiej: Yasuni R, S6 Sport Pro + Gaźnik Dellorto 17,5mm, czy + Wario jakieś, np. Malossi Multivar 2000?

do stage 6 sport pro najlepszy jest gaźnik 19mm ponieważ mój olega ma i na 17,5 nie chciał wclae jechać i byjał się tylko do 90km/h a na 19 ok 115km/h

huja, nie bawie się w to^^

Ostatecznie (chyba :stuck_out_tongue: ): Laser Xpro + wario czy sprzęgło? + ew. sprezyny sprzegla +KONIEC

Najlepiej Wydech -> Sprzęgło -> Sprężyna -> Wario + Rolki - potem zabawy ala Cylek,Wał,Gaźnik i Kuniec:P

Tak zrobię :stuck_out_tongue: