Siema.
Mam Kymco New Dink (LC).
Po 15tyś bez awaryjnej jazdy zatarł się skurczy byk ;/
Pewnie to przez Polini Air Box’a
Mechanik do mnie dzwonił i powiedział, że padły pierścienie i tłok… Ale dopiero co rozebrał więc możliwe, że w ogóle cylinder padł…
Wspominał mi o jakimś szlifie tłoka i pierścieni ;o ? Chyba, źle coś zrozumiałem ?
Ale jeśli by było można coś takiego zrobić to chyba nie warto, bo za 200km znów tłok do szlifu a raczej do wymiany ?
Jadę do niego o 17, ale jakby się okazało, że trzeba kupić zestaw tłokowy to jaki kupić ?
Zestawy tłokowe mają pasować do oryginalnych cylindrów.
Ten jest droższy, ale jakaś firma nie znana… i czemu on jest droższy i którego brać ?
http://www.racing-planet.pl/scootertuning-zestaw-tlokowy-meteor-50cc-3900mm-hondakymcosym-p-1471-1.html?cPath=1_12_78&sessID=7b5a11a8689e2e572c97526ddf482535
Ten tańszy… czemu ?
http://www.racing-planet.pl/scootertuning-zestaw-tlokowy-naraku-cylindrow-oryginalnych-50cc-p-629-1.html?cPath=1_12_78&sessID=7b5a11a8689e2e572c97526ddf482535
Wiec tak bardzo dobre tloki to; Meteor, Mahle i Vertex i te ci polecam sam mialem vertexa ;)) bez oleju 1000km posmigal ;PP
Ale w tym Meteorze to jakoś mniej tych metalowych ,rurek" jest a przy tym tańszym jest tego więcej. W komplecie.
jakich rurek :?: :?: powiem ci ze bardzo dobre to sa tloki… tylko musisz sobie tlok do szlifu dopasowac ile nadwymiarow ma byc
no juz wiem właśnie wrocilem od mechanika. powiedzial ze ma byc 39,25 a nie jak w oryginale ze 39.
wgl ile mi moze minimum potrzymac po tym szlifie a ile max ? moze lepiej 70ccm kupić ?
Ronin, jak dobry szlif i tłok to kolejne 15 tyś zrobisz
bierz Vertexa i do tego pierścienie i ciesz się jazdą
bez sensu inwestowac w 70cc
idz skocz z dywanu na podloge :573: jak to nie ma sensu ?? poprawa osiagow dynamiki przyspieszenia mniej się meczy silnik... Lepiej wtedy 70 zaloz i ciesz się pelnia mocy ;) nawet jak daszt sama 70 bez reszty osprzetu to i tak odczujesz poprawe ;)kalin309 napisał:
bez sensu inwestowac w 70cc
jak mzoesz danielson to odwiedz moj drugi temat. bo patrze ze znasz się na rzeczy.
Danielson, wg mnie szkoda pakować 500 zł jak można wydać 150 zł ;/
takie jest moje zdanie:)
Wiesz, jak masz kase to można pakować.
a twoim zdaniem nie lepiej dolozyc te 350 zl (500-150=350) i cieszyc się moca a nie tluc się 70-80 km/h z Marnym przyspieszeniem ?... To jest moje zdanie dziekuje i dowidzenia wybor należy do ciebie ;))kalin309 napisał:
Danielson, wg mnie szkoda pakować 500 zł jak można wydać 150 zł ;/
takie jest moje zdanie:)
wkładaj 70ccm metrakit hand made i niepatrz nanic bd mial buta jak skur*ysyn