Wkrecajac Swiece Do Swojego Skutera Zerwałem gwint i gwint został w srodku :( Jak Myslicie Jak da sie to skutecznie Naprawic ? Czy da sie obejść Bez rozbierania Silnika? Czy moze Lepiej Do Serwisu Zaprowadzic?
raczej bez rozbierania silnika się nie obejdzie, mogły jakieś fragmenty powpadać do silnika i jesli tam zostaną to mogą go uszkodzić nawet jakby udało ci suię sam gwint wyskrobać
Problem trudny nie jest, jeśli to 2T odkręciłbym cztery nakrętki mocujące głowicę, zdjąłbym ją po czym odkurzył wszystko między tłokiem a zewnętrzną stroną , założył sprawną głowice i gitara ;) a 4t nie wiem jak tam jest z ta głowicą
Zrobiłbym dokładnie jak kolega Kosik, z tym że zamiast montować nową głowicę, kupiłbym stalową redukcję i wkręciłbym w miejsce zerwanego gwintu-już tak robiłem w MZ-ecie i sprawdziło się. Jeżeli nie czujesz się na siłach z tym zrobić, to w każdym warsztacie motocyklowym naprawią Ci za niewielkie pieniądze. Warsztaty mają takie redukcje na stanie, bo awarie tego typu są dosyć częste. Trwałość jest lepsza od oryginału, zapewniam.