Zepsuty pasek w skuterze 4t

Witam Tworze ten temat setny raz ale musze. Strzelił mi pasek w skuterze 4t. Po wymianie tego paska skuter jedzie 45km\\\\h. pasek jest zamówiony po numerach, Jest taki sam. Czy może być to wina rolek?

izdebski pamiętam miał ten sam problem i skuter zaczął mu się rozkręcać dopiero po 500 km. Pasek musiał się ułożyć chociaż moim zdaniem to dziwne.

U mnie jest tak, że na stopkach wkręca się normalnie, Lecz jedzie max 45kmh. Z górki jechałem 70kmh i wogóle silnika nie było słychać. Miał takie obroty jak przy 45kmh. Przejechane mam ok. 200km na tym pasku.

Czekam na dalsze wypowiedzi...

Oglądałeś sprzęgło, rolki i stan wariatora?

Szczerze to się na tym nie znam, Podczas zerwania paska mogło coś sie tam uszkodzic?

Powiem szczerze, że raz tylko miałem "przyjemność" zerwać pasek to i rolki zmieniłem, po niedługim czasie całe wario było do zmiany.Myślę, że jak zapylałeś na konkretnych obrotach to mogło się rozwalić coś, chociaż sprzęgło to raczej nie, ale wario z rolkami i ślizgami-tak.

300zł wydaje na cylek, wiec zostaje mi 200zl. Do 200zł kupie jakies dobre wario z rolkami? cylek airsal 80ccm bedzie. jakie rolki i wario do 200zl?