zdjecie blokad z skutera co jest prawdą

No chyba mam bo mi tylko 50 idzie a chce chociaz te 60 jechac a jak odblokowac modul??

nie wiem jak u ciebie bedzie ale u mnie nic sie po odblokowaniu nie zmieniło na predkosci może tylko lepiej pod górki wchodzi
kupiłem dysze 85 i tą zwężkę z filtra powietrza wyjmę i się zobaczy czy bedzie szybszy , bo jak na próbę tę zwężkę odczepiłem to ledwo 25km/h jechał za dużo powietrza a za mało paliwa
ale to dopiero w piątek się tym zajmę

Ja na twoim miejscu zalozylbym wiekszy cylinder jak zalozysz wiekszy dyszel to mi napisz czy szybciej jedzie.

też sie zastanawiałem nad większym cylindrem ale zobaczę jak z tą dyszą będzie

To jak zalozysz to dysze to napisz czy cos lepiej idzie ja probowalem odkrecic wariator ale 2 klucze mi sie zlamaly przy odkrecaniu nie wiem jak to mozliwe moze te sruby sie zapiekly czy cos myslalem ze mnie cholera wezmie

nie mogłem odkrecic śrub w gazniku srubkoret musze kupic wiekszy ale przy okazji doszedłem ze rura od powietrza była poluzowana i moze sie za duzo powietrza lewego zaciągało i wstawiłem stary moduł w niedziele zobacze czy to cos dało

Bylem u mechanika ipowiedzial zebym wziol zdiol blokade na wario i na gazniku ten bolec obciol do 1 cm

Co do tematu to zdjęcie blokad nie powoduje zwiększonego zużycia silnika ani innych części. Jedynie wymiana modułu na kręcący wyższe obroty może sprawić, że silnik będzie szybciej wymagał remontu. Poza tym odblokowanie nie ma negatywnego wpływu na docieranie, może co najwyżej sprawić, że będzie potrzeba mniej mocy do osiągania tej samej prędkości - to jest plus dla silnika. Zużycie paliwa także powinno spaść w porównaniu do zablokowanego skutera, może być wyższe jeżeli będziemy szybciej jeździć, ale to chyba wiadome.

bitronxp1 na pewno masz jeszcze jakieś blokady założone. Przeczytaj ten art http://www.skuterowo.com/blokady-w-skuterach-cala-wiedza/ o blokadach i posprawdzaj.

zdjełem blokady jechałem najwięcej 72 km/h blokada znajduje się na wariatorze nic trudnego sam sobie zdjołem a mam 14 lat to ty też se dasz rade a z gaznikim nic nie robiłem:)

zipptopss napisał:

zdjełem zdjołem se

"disce puer latine, ego faciam te mościpanie"

A oczy bolą podczas czytania.

te 72km/h to miałeś na prostej czy z górki

bitronxp1 napisał:

te 72km/h to miałeś na prostej czy z górki

POD górkę, a potem się obudził.

Normalnie na prostej a dzis jak sie rozpedzilem to prawie 80 km/h jechal i to nie z gorki tylko normalnie po prostej

zwężkę ci wyjął z filtra powietrza czy tylko ci ten plastikowy bolec uciął

Ale kto???ja sam to robilem i tylko blokade z wario wyjolem

MichalWujak napisał:... Zużycie paliwa także powinno spaść w porównaniu do zablokowanego skutera, może być wyższe jeżeli będziemy szybciej jeździć, ale to chyba wiadome.....

I tu masz rację... ale jest ale:) Przy zablokowanym jadąc 45 spalasz tyle samo paliwa co na odblokowanym jadąc 60 km/h:) Chodzi o obroty. Ogólnie reasumując - odblokowany skuter spala mniej paliwa (po odblokowaniu przy prędkości 45km/h są mniejsze obroty)

Sprawdzone na Inca Street

Blokady do skuterow sa montowane w zaleznosci od odbiorcy i przepisow w danym kraju.Zadna firma nie produkuje silnika aby go potem blokowac.Taki sam skuter jest dostarczany do Tajlandii jak i do Polski roznica jest w homologacji na dany kraj i dlatego sa blokady.Rozblokowany silnik to jest normalny wyrob danej firmy.Wszystkie elementy konstrukcji sa przystosowane do silnika o pelnej mocy.Wiec rozblokowanie jest powrotem do pierwowzoru,nie powinno stwarzac zagrozen innych jak przepisy i umiejetnosci kierujacego.

witam zakupiłem nową dysze 85 rozkreciłem gaznik a tam seryjna dysza 85 a nyslałem ze to blokada była a widocznie nie ma blokady na gazniku

Ja to nie wiem po co te blokady zdejmować, przecież 45km/h to jest zawrotna prędkość, czasami nawet się uda wyprzedzić rower, ale tylko jak się jedzie z górki. No i jak się odblokuje, to smerfy się mogą przyczepić.

a wiec tak wyjąłem zwężkę w filtrze powietrza podkręciłem paliwo i nic dalej te 50km/h na prostej , dyszy to raczej nie trzeba ruszac 85 to powinno wystarczyć i dowiedziałem się ze może byc taki plastik biały w wężyku paliwowym taka zwężka przed gaznikiem gdzie podaje paliwo . A teraz takie ważne pytanie bo nie będzie odwrotu bo gaznik nie ma tej złotej śrubki a na forach niektórzy piszą zeby ten plastikowy bolec uciąć bo to blokuje
proszę o wypowiedzi