też lubię et22
Zaraziłem HugoBossa koleją :D
To zdjęcie z nastawnią ładnie Ci wyszło
Nie to ze zaraziles bo ja od zawsze interesowalem sie transportem publicznym,ale moze nie tak zeby robic zdjecia. Gdybym mial lepszy sprzet :-(
No lustrzanka by się przydała, ale weź kup... 1300 to minimum trzeba dać...
Jakas fajna mala kamerka :D
Dzisiaj na forum kolega ads rzucił hasło że jedzie do Czerska,ponieważ nudziłem się w domu,postanowiłem pojechać. Umówiliśmy się wstępnie w Górze Kalwarii o godz.15,czekając w domu na moja panią wiedziałem już że nie wyrobimy się na ustaloną godzinę i zaproponowałem nieznanemu jeszcze forumowiczowi że może spotkamy się w Warce dokąd postanowiliśmy pojechać. I tak też się stało,poniżej krótki opis wszystkiego po kolei:
Wyjeżdżamy z Grójca:
Bocianie gniazdo:
Sprzęt kolejowy na torach w Warce:
Budynek straży pożarnej w Warce:
Rynek i spotkanie z kolegą ads:
Most kolejowy w Warce nad Pilicą:
Ważka:
Za chwilę przejedzie pociąg:
http://www.youtube.com/watch?v=tVGee5AD1_U
Schodki na wzgórze z pozostałościami cmentarza żydowskiego:
Postój nad brzegiem Pilicy:
Postój w Magnuszewie:
Kościół w Magnuszewie:
Armata w Magnuszewie:
Pomnik w Magnuszewie:
Przystanek PKS ze zdjęciami Papieża Jana Pawła II:
Dyskusja trwa:
W oddali kominy Elektrowni Kozienice:
Droga do Studzianek Pancernych:
http://www.youtube.com/watch?v=lFfmZc8fU0s
Wjeżdżamy do miejscowości Studzianki Pancerne:
Pomnik w Studziankach Pancernych:
Skansen wojskowy w Mniszewie:
Pomnik czołg T34:
Obiekty wojskowe w skansenie:
Ekipa wycieczki od lewej kolega ads, Jola i HugoBoss:
Czołg T34 przed skansenem w Mniszewie:
Skutery na,których odbyła się wycieczka:
Kolega ads zrobił tego dnia 175km,a my 125km. Dziękujemy za miło spędzony czas i do zobaczenia wkrótce na kolejnej wyprawie :D
Za tydzień (weekend) prawdopodobnie kolejny wypad w jakieś ciekawe miejsce w pobliżu stolicy. Chętnych zapraszam do pisania na mój priv lub gg z chęcią uczestnictwa i propozycjami miejsc wartych obejrzenia :D
Ja raczej w firmie mam wolne więc z chęcią trzeba tylko ustalić trasę.
W wiadomościach mówili, że ma padać :(
W sobotę nie będzie padać.
Hugo, też mi się zdaje że będzie padać niestety ;/ nie że źle Wam życzę, ale lepiej dokładnie sprawdź.
Vezyr a może i Ty byś się zabrał z nami ? :) Raszyn bliziutko jest, byłem dziś w Jankach, a im więcej tym lepiej ;)
Do soboty dużo czasu,a w TV o pogodzie nie należy im w 100% wierzyć bo zmieniają zdanie z dnia na dzień. A jak będzie padać to się w następny weekend gdzieś pojedzie.
Nie czytałem początku wątku, ale skut niezbyt sprawny i nie latam nim, poza tym najpewniej w robocie będę w sobotę :( Nie no jak bym miał swój skut do tego działający i wolne, to co innego.Ale miłej zabawy życzę :D
A co z nim nie tak ? Może da się zrobić :wink:
Ej nie zaśmiecać mi tematu :!: O takich sprawach to OT ŚLĄSKI :D
Pisałem nie raz 8) Nie wiem nawet, nie chce mi się rozbierać, nie, nie bawię się w to już :D Btw, gdzie jedziecie, znaczy w które miejsca tak mniej więcej?
Edit: wybacz huguś :D
Wszędzie gdzie nie byliśmy 8)
Dołączam swoje zdjęcia z wycieczki do Garwolina, Pilawy i Wilgi, oraz dzisiejszej do Wólki Kossowskiej, gdzie pali się magazyn z ciuchami.
Las w Wildze
Las za Pilawą
Wiadukt w Osiecku
Jechał pociąg z drewnem...
...ze żwirem...
... i z chemikaliami.
W czasie powrotu na licznik weszło...
A to już pożar w Wólce Kossowskiej
Widziany z dachu mojego domu:
PS: Też byłem w Studziankach :)
Ile masz do Wólki?Ja wyglądałem ze swojego okna i ni huhu nie widać.
z 14 km. Podobno dym było widać nawet z Białołęki czy okolic Garwolina...