Zdejmowanie pokrywy przekładni

Jak zdjąć pokrywę przekładni i to czarne ‘coś’? Odkręcałem wszystkie śruby i nic. Z góry dzięki za odpowiedź.

Żeby zdjąć pokrywę nie musisz zdejmować tego czarnego. Ale jeśli tak bardzo chcesz to nie trzyma się na śrubach tylko na takich trzech zagiętych blaszkach.

pokrywa jest jeszcze “przyklejona” jakimś silikonem chyba i może dlatego ci nie schodzi :wink:

musisz odkręcić 10 śrub od przekładni na klucz 8, dwie od filtra powietrza i puknąć młotkiem gumowym od tyłu sama zejdzie, nie schodzi ponieważ jest napita jeszcze tulejkami które ja centrują

albo kopnij w to od gory zeby odeszlo, pozniej od spodu kopnij pozniej szarp za to az zejdzie ;p

pozdroo

JacoPL napisał:

albo kopnij w to od gory zeby odeszlo, pozniej od spodu kopnij pozniej szarp za to az zejdzie ;p

a na koniec kup drugi skuter :-P

Jakie macie banalne problemy :roll: TO trzeba siłą!!!

jak nie delikatnie to wiadomo ze trzeba trochę perswazji uzyc, przekładnia trzyma się na 2 klinach i kleju, inaczej tego nie sciagniesz jak nie przywalisz w to lekko zeby odeszlo

;]

myślę że SEVERYNNN sobie poradzi już bo się mały offtop robi

A śrube pod kick-starter’em odkreciłesą??? jak nie schodzi to wez młotek przecinak i do roboty

Nic na siłe. Wszystko młotkiem :mrgreen:

Dzięki Panowie. :smiley:

bez mlota to nie robota :573:

a ten czarny plastik jest przykręcony na 2 lub 3 wkręty od środka a nie na blaszki