Mam keeway matrix po tuningu: :arrow: Cylinder polini sport 70cc :arrow: Wario malossi multivar, rolki 5,5gr :arrow: wydech tecnigas next r :arrow: zolta sprezyna małossi( ta co byla razem z wario) :arrow: dysza 90, gaźnik seryjny, chyba 12mm :arrow: sprerzynki niebieskie z malossi do seryjnego sprzegla keeway :arrow: polini kevlar na “dotarciu” :?: I tu moje pytanie: skuterek jak na taki tuning slabo idzie… mianowice przyspieszenie ma takie same ja piaggio quartz(na seryjnych częściach) tylko jest od niego szybszy… Moj v-max wynosi zaledwie :arrow: 85km/h mierzone autem… Czego to moze byc przyczyną?
może źle wyregulowany ![]()
wszystko fajnie jest. Nie muli. Ale jak daje mu full gaz to on wogule nie ciagnie. jedzie sobie spokojnie a obroty ma wysokie
Możliwe, że sprężyna centralna jest za miękka, i za słabo ciśnie pasek między Torque a Rare Puley, przez co pasek ma tendencje do uślizgiwania się.
Jak zakladam sprężynę malossi zolta albo hebo czarna to skuter na poczatku ma duze obroty a potem gdzieś kolo 50km/h obroty mu spadaja i rozpedza się na bardzo niskich obrotach. Potem dopiero gdzieś okolo 75km/h wkakuje na wysokie obroty i rozpedza se do 85km/h. Ale tak czy nie czuc mocy w skuterze. Ani trochę nie czuc jak mu dasz full gaz ze ma przyspieszenie tylko się normalnie rozpedza. A przy takim tuningu powinno juz byc chocby trochę mocy… Gdy mialem zalozony wydech stage6 pro replica przynajmniej od 50 bylo czuc moc. wtedy skuter siagnol bardzo mocno i do 90 to bylo moment. Wtedy to się czulo moc…
a mozliwe ze źle spasowałes częsci i nie wyregulowałes…
Tam juz nie ma co regulowac. Daje inne sprezynki w sprzegle nic się nie dzieje. Daje sprężynę dociskowa ebo czarna tak samo jak na malossi zoltej. Tylko jak daje lżejsze rolki to skuter wyje jak nie wiem kto a nic nie jedzie…
A zdjoles blokade z wydechu?
wymien sprzęgło
Byla tylko jedna. Z tej strony co wchodzi pod cylinder(zwezka). Mozecie mi tylko doradzic co zrobić, zeby skuter nie schodzil z obrotów??
Po pierwsze: wymienić ten gówniany seryjny gaźnik, bo to nieporozumienie, co dają do keeway/CPI. U mnie, u wielu znajomych w ogóle nie reagowała na regulacją. Kup tanią, używaną 17. Po zmianie gaźnika, zmienić się osiągi i wtedy powinno był lepiej. Po drugie: pobawić bym się z dyszami. U mnie po full tuningu kasy sport nie chciał tolerował dużej dyszy i jechać ledwo 70. Dopiero po znacznym zmniejszeniu dyszy cięgnie idealnie.
Koks, a jaka wsadziles wtedy dysze??
Do tego tuningu co mam teraz max to 60. Na większej go zalewa i nie chce jechać.
Ale nie sugeruj się tym, bo każdy silnik inaczej reaguje na to. U mnie jest bardzo dziwnie, bo powinien jechać na conajmniej 72. Widocznie ktoś docierać cycek na małej dyszy i tak mu zostało (bo kupiłem używany)
Koks, Jak zalozylem 75 bylo gorzej… Wsadzilem 85 i przynajmnie nie schodzi z obrotów…
ale dalej nie ma sily