Zbiornik paliwa

witam w moim skuterku zauważyłem po odkreceniu korka i zalania do pelna plywa jakas przezroczysta babka co to moze byc?

Czujnik poziomu paliwa ?

albo urwałeś pływak (taka "babka" połączona sznurkiem z korkiem od zbiornika, aby po odkręceniu w/w korka "nie trzeba było się o niego martwić"...)

babka ?!

lolek napisał:

witam w moim skuterku zauważyłem po odkreceniu korka i zalania do pelna plywa jakas przezroczysta babka co to moze byc?

Myślę, że to wróżka gaźnikowa za bardzo cofnęła się przewodami paliwowymi ;-)

Co to może być? Od czujnika poziomu paliwa do pokeballa :) Jeżeli pływa, skuter jeździ, a wskaźnik poziomu paliwa działa, to jej nie ruszaj.

Może autor chciał napisać "bąbka"a nie wie że pisze się bombka :) Może w jego skuterze jest przezroczysty pływak i dlatego pyta ;)

Do autora - jeśli do tej bombki jest przyczepiony metalowy pręcik to nie masz się czego obawiać bo to pływak - inaczej wskaźnik poziomu paliwa.

może mu się matrioszka utopiła w zbiorniku i widział oblicze owej babki ;P

lolek napisał:

ok mój błąd "bombka",no raczej nie widzę aby coś było do tego przyczepione,a skuter jeździ wskaźnik tez działa. A jak można to naprawić? trzeba wymienić na nowy czy można to jakoś zreperować.